چهارشنبه, ۲ خرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-05-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 131536 |
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰ | ارسال توسط :
63 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به نقل از ایرنا، «کریم لطفی» معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، روز شنبه اظهار کرد: این بناها شامل کهنه قلعه با کاربری فرهنگی، تاریخی، پذیرایی و اقامتی و کاروانسرای قانلی بولاغ با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی است. کهنه ‌قلعه تحت شماره ۶۱۸ در فهرست آثار […]

به نقل از ایرنا، «کریم لطفی» معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، روز شنبه اظهار کرد: این بناها شامل کهنه قلعه با کاربری فرهنگی، تاریخی، پذیرایی و اقامتی و کاروانسرای قانلی بولاغ با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی است.

کهنه ‌قلعه تحت شماره ۶۱۸ در فهرست آثار ملی در سال ۱۳۴۵ به ثبت رسیده است ، قدمت این قلعه به دوره ساسانیان برمی‌گردد ، سنگ نبشته‌ای به خط پهلوی ساسانی تنها کتیبه کشف‌شده در آذربایجان، در جبهه شمال‌غربی این بنا اهمیت این قلعه و موقعیت استراتژیک آن را نشان می‌دهد.

کاروانسرای قانلی بولاغ نیز در روستای مرزی به نام قانلی بولاغ ( سرباز وطن) که در شرق مشگین‌شهر است و در بخش ارشق این شهر واقع شده است ، این کاروانسرا در راه جاده ابریشم قرار داشته و در گذشته دارای اهمیت بسیار زیادی بود.

یکی از تفاوت‌های این کاروانسرا با دیگر کاروانسراها ویژگی‌های منحصر بفردی چون قرار گرفتن آن در مسیر جاده ابریشم، قرار گرفتن در نقطه صفر مرزی جمهوری آذربایجان و ایران و سبک خاص معماری آن است. کاروانسرای قانلی بلاغ در زمان حکومت صفویه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بازرگانان و تاجران ایرانی از آن استفاده می‌کردند.

این کاروانسرا که تا عصر قاجار مورد استفاده قرار داشته است، دارای ارتفاع ۱۵۵۰ متر از سطح دریا است. کاروانسرای قانلی بلاغ در فهرست آثار ملی با شماره ثبت ۱۹۰۱۶ به ثبت رسیده است.

معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: صندوق احیا در نظر دارد این بناها را بر اساس مشخصات مندرج در اسناد مزایده از طریق مزایده عمومی به صورت قرارداد سرمایه‌گذاری در مرمت، احیا، نگهداری و واگذاری حق استفاده و بهره‌برداری مدت معین از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت و طی تشریفات مزایده به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط واگذار کند.

لطفی همچنین گفت: واگذاری چنین بناهایی به بخش خصوصی و بهره‌برداری از آنها با رعایت ضوابط مربوط به این بناها یکی از راه‌های حفظ و احیای اماکن تاریخی است و می‌تواند رونق مجدد آنها را در پی داشته باشد.

شهرستان مشگین‌شهر با ۱۵۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شمال غربی اردبیل دارای آثار تاریخی متعدد از جمله قلعه قهقهه ، کاروانسرای قانلی‌بولاغ ، مقبره سیدسلیمان فخرآباد ، کهنه قلعه ، چند حمام قدیمی و آب‌های گرم معدنی شابیل و قینرجه است.

ده‌ها اثر باستانی و نیز سایت تاریخی شهر یئری با ده‌ها پیکره سنگی با حدود هشت هزار سال قدمت در این شهرستان واقع شده است.

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 131536 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید