پروژه خط لوله گاز «تاپی» براساس پیش نویس های قرارداد، این خط لوله به طول یک هزار و ٨٠٠ کیلومتر ظرفیت انتقال ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز را در سال دارد. این خط از شمال شرق ترکمنستان و به طول ۱۴۷ کیلومتر در خاک این کشور کشیده می شود و وارد افغانستان می شود و با […]
پروژه خط لوله گاز «تاپی» براساس پیش نویس های قرارداد، این خط لوله به طول یک هزار و ٨٠٠ کیلومتر ظرفیت انتقال ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز را در سال دارد. این خط از شمال شرق ترکمنستان و به طول ۱۴۷ کیلومتر در خاک این کشور کشیده می شود و وارد افغانستان می شود و با عبور از مسیرهای ناامن این کشور و عبور از ولایت های هرات، فراه، قندهار و هلمند وارد پاکستان و بعد هند می شود.
قرارداد اولیه این خط لوله در سال ۲۰۰۸ میان سه کشور افغانستان، پاکستان و هند به عنوان ذی نفعان طرح تاپی و خریداران گاز ترکمنستان امضا شد و قرارداد اولیه این سه کشور با ترکمنستان در سال ۲۰۱۰ به امضا رسید.
در صورت اجرای این طرح، روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترکمنستان با خط لوله تاپی در اختیار افغانستان قرار گیرد و سهم هر یک از کشورهای هند و پاکستان از گاز ترانزیتی با این خط لوله نیز روزانه یک میلیارد و ۳۲۵ میلیون فوت مکعب خواهد بود.
طبق قرارداد میان چهار کشور یاد شده، قرار است ترکمنستان به عنوان طرف صادر کننده، ۸۵ درصد هزینه مورد نیاز برای اجرای این طرح ۱۰ میلیارد دلاری را تامین کند.
روزنامه انگلیسی زبان ‘اکسپرس تریبیون’ پاکستان، یک شرکت چینی را برنده مناقصه احداث خط لوله گاز «تاپی» (۳۰۰کیلومتر آن مربوط به خاک ترکمنستان) اعلام کرده است و خبرها حاکی از آن است که بخشی از هزینه های اجرای این طرح بزرگ انرژی، با کمک بانک توسعه اسلامی تامین شود.
پایان خبر – ی ش