نایب رییس انجمن اماس ایران ضمن اشاره به روند رو به افزایش ابتلا به بیماری اماس، از نیاز کشور به ۵۰ کلینیک جامع ام اس و گسترش نظام جامع مراقبت از این بیماری خبر داد. به نقل از ایسنا، دکتر محمدعلی صحراییان در نشست خبری هفته اماس که توسط انجمن اماس ایران برگزار شد، درخصوص […]
نایب رییس انجمن اماس ایران ضمن اشاره به روند رو به افزایش ابتلا به بیماری اماس، از نیاز کشور به ۵۰ کلینیک جامع ام اس و گسترش نظام جامع مراقبت از این بیماری خبر داد.
به نقل از ایسنا، دکتر محمدعلی صحراییان در نشست خبری هفته اماس که توسط انجمن اماس ایران برگزار شد، درخصوص ادعای درمان قطعی بیماری اماس که از سوی برخیها مطرح میشود، گفت: بیماریهایی که مزمن میشوند پاسخ قطعی برای درمان آنها وجود ندارد و البته در همه دنیا افرادی هستند که مدعی درمان آنها میشوند. هرچه جوامع از نظر فرهنگی و اجتماعی رشد کمتری داشته باشند، مردم نیز به سمت این ادعاها بیشتر هجوم میبرند. این اتفاق در مورد اماس بیشتر رخ میدهد؛ چراکه بیماری جنبه رفت و برگشتی دارد. این ماهیت اماس فرصتها را برای گروهی ایجاد میکند که میگویند توانستهایم بیماری را درمان کنیم.
صحراییان افزود: از ۱۵ سال گذشته بارها در خبرگزاریها و رسانههای معتبر اخباری درباره درمان قطعی اماس منتشر شده است. اما بیماران بعد از تحقیقات خود متوجه شدند که نمیتوانند به این اخبار اعتماد کنند. ممکن است کسی دارویی را کشف کند که بتواند علائم بیماری را بهتر کند، اما این به معنی درمان قطعی بیماری نیست. این ادعا باعث میشود که بیماران پولهای کلانی بپردازند.
صحراییان با تاکید بر اینکه مردم باید درباره درمان قطعی اماس با پزشک خود مشورت کنند، ادامه داد: حدود ۲۰ سال پیش یک یا دو دارو برای بیماری اماس وجود داشت، اما از سال ۲۰۰۶ تا امروز هفت داروی جدید مورد تایید مجامع پزشکی جهانی قرار گرفت و امروز درمان اماس از ۳۰ درصد کنترل به ۷۰ درصد رسیده است.
به گفته صحراییان، ایران به ۵۰ کلینیک جامع اماس نیاز دارد تا بتوان ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ بیمار را تحت پوشش قرار داد. همچنین حمایت از داروهای جدید بیماری اماس که گاهی قدرت بیشتری در کنترل بیماری دارند، از جمله تقاضاهای این انجمن است.
صحراییان درباره برخی گفتهها مبنی بر تاثیر کمبود ویتامین D در ایجاد بیماری اماس توضیح داد و گفت: این تنها یکی از مواردی است که گفته میشود در ابتلا به بیماری موثر است، اما ما بیمارانی را داشتهایم که سطح ویتامین D در بدن آنها پایین نبوده است. کمبود ویتامین D موضوعی جهانی است. هرچند مصرف ویتامین دی در بزرگسالان توصیه میشود اما مصرف غیراستاندارد آن میتواند باعث مسمومیت افراد شود.
شیوع اماس در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال
به نقل از ایسنا، در ادامه این نشست، محمدرضا معتمد، رییس کمیته علمی انجمن اماس ضمن اشاره به بروز این بیماری در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال اظهار کرد: اماس کاملا ناگهانی و بیمقدمه ورود میکند و درست زمانی اتفاق میافتد که فرد میخواهد وارد زندگی اجتماعی شود. سیر بیماری میتواند منجر به اختلالاتی در تواناییهای فرد باشد و استرس زیادی به او وارد کند.
رییس کمیته علمی انجمن اماس همچنین اضافه کرد: ما در منطقه خاورمیانه بالاترین نرخ شیوع بیماری را داریم و به کشورهایی که این بیماری در آنها شیوع بالایی دارد در حال نزدیک شدن هستیم. در حال حاضر درمان و داروهای آن در دسترس است. شرکتهای داخلی و واردات دارو نیز توانستهاند داروها را تامین کنند، اما بیماری مزمن است و علاوه بر ایجاد مشکلات روحی، هزینههای بالایی هم دارد. تعداد بالای بیماران و هزینههای آن نیز برای دولت مشکل ایجاد میکند. ما مذاکراتی انجام دادهایم که نتیجه آن تحت پوشش قرار گرفتن برخی داروهای رایج در دنیا بود، اما در عین حال لازم است داروهای دیگری که هزینه بالایی نیز دارند تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
همایش روز جهانی ام اس چهارم خردادماه در سالن همایش روزنامه اطلاعات برگزار میشود.
پایان خبر- س ر