جمعه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-25
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 8857 |
تاریخ انتشار : ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۵ | ارسال توسط :
143 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

«انتخابات و ارتقای جایگاه جهانی ایران»، «خطابه‌ها و خطاها» و «رابطه اقتدار ملی با مشارکت حداکثری مردمی» محورهای تحولات انتخاباتی در روزنامه های سه شنبه ۱۹ اردیبهشت به شمار می روند. روزنامه های صبح امروز محورهای اصلی خود را به موضوع های «انتخابات و ارتقای جایگاه جهانی ایران»، «خطابه‌ ها و خطاها»، «رابطه اقتدار ملی […]

«انتخابات و ارتقای جایگاه جهانی ایران»، «خطابه‌ها و خطاها» و «رابطه اقتدار ملی با مشارکت حداکثری مردمی» محورهای تحولات انتخاباتی در روزنامه های سه شنبه ۱۹ اردیبهشت به شمار می روند.

روزنامه های صبح امروز محورهای اصلی خود را به موضوع های «انتخابات و ارتقای جایگاه جهانی ایران»، «خطابه‌ ها و خطاها»، «رابطه اقتدار ملی با مشارکت حداکثری مردمی»، «روحانی درخشید»، «نبرد اصولگرا با اصولگرا»، «انتخابات و منافع ملی»، «حافظه ماهی داریم؟»، «روحانی نباید دردام پوپولیسم بیفتد»، «ظهور روحانی۹۶»، «مرجعیت رسانه ملی در اخبار انتخاباتی»، «مردِ روزهای سخت»، « تند شدن ادبیات نامزدها در سفرهای استانی»، «اصول‌گرایان بی‌اصول»، «۲ تفکر عقلگرا و واپسگرا در انتخابات»، «نفی برجام بدون ارائه برنامه جایگزین به بیراهه رفتن است»، «کاندیداهای اصولگرا آسوده بخوابند»، «توافق هسته‌ای زیرسایه تهدید تندروها» و «استفاده ابزاری از فقرا» اختصاص دادند و به انعکاس آنها پرداختند.

** انتخابات و ارتقای جایگاه جهانی ایران
روزنامه «وقایع اتفاقیه» در سرمقاله ای با عنوان «انتخابات و ارتقای جایگاه جهانی ایران» به قلم بیژن جهانگیری استاد دانشگاه آورد: واقعه پیش رو انتخاب شخصی است به وسیله اکثریت ملت که به مدت چهار سال سکان مدیریت اجرایی کشور را به عهده داشته باشد؛ وظیفه‌ای بس خطیر و سرنوشت‌ساز. گام اول پیشرفت، تعیین اولویت‌ها و ترتیب آن است. اولویت اول پیشرفت را ارتقای توانمندی دفاعی می‌دانند. اهالی کشوری که می‌خواهد جایگاهی والا در جهان داشته باشد باید بدانند که توانمندی دفاعی به راحتی حاصل نشده بلکه محصول برنامه‌ریزی و مصرف منابع مالی- انسانی قابل‌توجهی است.

** خطابه‌ها و خطاها
روزنامه «اطلاعات» در یادداشتی با انتخاب عنوان «خطابه‌ ها و خطاها» به قلم سید مسعود رضوی نوشت: در انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز صف بندی‌ها در حال تکمیل است و با وضوح بیشتر و شناخت افزونتری به روز موعود نزدیک می‌شویم. حملات رئیسی و قالیباف و میرسلیم به دولت روحانی، ساختار دوقطبی خاصی به انتخابات بخشیده است. طبعاً روحانی و جهانگیری هم با دست بازتری سخن می‌گویند. در واقع نه فقط از کارنامه دولت یازدهم دفاع می‌کنند، که گذشته و عملکرد رقبا را نیز بازگفته و مورد نقد و نظر قرار می‌دهند. سخنرانی‌های رئیسی در قم و روحانی در ارومیه و همدان دارای اهمیت تاریخی است. اما فراتر از این‌ها، حضور بی‌پیرایه و بی حفاظ روحانی در میان معدن‌چیان شریف و زخم خورده در گلستان، یک عمل شایسته بود که نباید تنها به ژست انتخاباتی تفسیر شود. یک مسئله مهم دیگر حق‌الناس است. کسانی که دسترسی به تریبون‌های جمعی مانند صدا و سیما ندارند، نباید مورد تهاجم و دستاویز حمله به رقبا شوند. مردم از شما می‌پرسند به چه حقی یک فرد حقیقی را که پرونده‌ای مفتوح در قوه قضائیه دارد، با اسم و رسم و بدون امکان مدافعه و پاسخگویی مورد حمله قرار می‌دهید؟

** رابطه اقتدار ملی با مشارکت حداکثری مردمی
روزنامه «جوان» در گزارشی با انتشار عنوان «رابطه اقتدار ملی با مشارکت حداکثری مردمی» به قلم می نویسد: «اگر انتخابات نبود، امروز اثری از جمهوری اسلامی ایران باقی نمی‌ماند… حضور عظیم مردم در عرصه‌های مختلف به ویژه انتخابات مصونیت‌بخش کشور و حافظ منافع ملت و موجب ابهت نظام در چشم دشمنان است… اگر می‌خواهیم اُبهت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی حفظ شود و مصونیت آن باقی بماند، باید همه در انتخابات شرکت کنند.» اینها عباراتی است که مقام معظم رهبری در باب ضرورت مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری در دیدار با معلمان و فرهنگیان مطرح می‌کنند. شبیه این جملات را معظم‌له در آستانه هر انتخاباتی مورد تأکید قرار داده‌اند و با ذکر دلایل متعددی از جامعه می‌خواهند که در پای صندوق‌های رأی شرکت کنند تا اهداف ضدایرانی دشمنان به نتیجه نرسید و اقتدار جمهوری اسلامی ایران کماکان رو به تعالی باشد.

** روحانی درخشید
روزنامه «وقایع اتفاقیه» در گزارشی با عنوان «روحانی درخشید»، آورد: فضای سرد مناظره دوم، از آغاز این هفته شکسته شد؛ همان‌طور که انتظار می‌رفت حسن روحانی، در سفر به ارومیه و همدان اظهاراتی طرح کرد که پیش‌بینی می‌شد قرار است در مناظره سوم عنوان کند. از رفتن میان جمعیت خشمگین و معترض به حادثه فروریختن معدن زمستان یورت گرفته تا همراهی با صدای مردمی که او معتقد است برخی نهادها پاسخگوی آنها نیستند، همه اقداماتی بود که رئیس‌دولت یازدهم را بیش از چند روز گذشته در معرض توجه مردم و رسانه‌ها قرار داد. روحانی در همدان جلوه تازه‌‌ای از خود نشان داد و با انتقاداتی که به سیاست‌های دیگر کاندیداهای اصول‌گرا مطرح کرد، توانست بیش از گذشته فضای انتخابات را در اختیار بگیرد.

** نبرد اصولگرا با اصولگرا
روزنامه «اعتماد» در گزارشی با درج عنوان «نبرد اصولگرا با اصولگرا»، نوشت: کد‌‌ام یک از ۶ کاند‌‌ید‌‌ای انتخابات، برند‌‌ه بازی بزرگ سیاسی ارد‌‌یبهشت۹۶ خواهد‌‌ بود‌‌؟» «آیا حسن روحانی د‌‌ر مقام رییس‌جمهور مستقر د‌‌ر پاستور می‌ماند‌‌ یا آنکه باید‌‌ خلعت ریاست د‌‌ولت ایران را به یکی از رقبای خود‌‌ واگذار کند‌‌؟» پاسخ به این پرسش‌ها بی‌ترد‌‌ید‌‌ محتمل‌ترین نتیجه را د‌‌ر معرض د‌‌ید‌‌ افکار عمومی قرار خواهد‌‌ د‌‌اد‌‌ و عطش التهاب گونه مرد‌‌می که مشتاق فرا رسید‌‌ن بیست و نهم ارد‌‌یبهشت و روز رای‌گیری انتخابات د‌‌وازد‌‌همین ریاست‌جمهوری هستند‌‌ را شاید‌‌ به مثابه قطره آبی باشد‌‌. بر اساس شواهد‌‌ رسمی۲۶۴ساعت ماند‌‌ه به روز انتخابات ریاست‌جمهوری شانسِ راستان سیاسی ایران با سه کاند‌‌ید‌‌ا برای گرفتن فرمان ماشین د‌‌ولت از روحانی کمتر از همیشه است. چه آنکه جد‌‌ای از انشقاق و چند‌‌پارگی سیاسی د‌‌رون ارد‌‌وگاهی، افق گفتمانی و رویه و سویه واحد‌‌ی از سوی سه کاند‌‌ید‌‌ای این جناح د‌‌ید‌‌ه و شنید‌‌ه نمی‌شود‌‌.

** انتخابات و منافع ملی
روزنامه «اطلاعات» در یادداشتی با انتخاب عنوان «انتخابات و منافع ملی» به قلم ادریس مرسلی می نویسد: مشارکت سیاسی و جمهوریت یکی از شعارهای اولیه و اساسی انقلاب اسلامی ایران بوده و در دوره‌های مختلف با انتخابات پیگیری و به آن عمل شده است. انتخابات ریاست جمهوری نیز که یکی از زمینه‌های استقرار مشارکت در کشور می‌باشد، می‌بایستی با نگاه کلان و رویکرد آینده‌نگری، حداکثر کردن منافع و قدرت ملی را هدف قرار دهد. با بررسی اجمالی مفهوم قدرت ملی ایران می‌توان دریافت که یکی از مولفه‌های مهم آن قدرت اقتصادی است و این قدرت با روحیه تولید و تلاش و مجاهدت عجین بوده و بدون داشتن روحیه و انگیزه تولید بی معنی است. آنچه که در نامگذاری سال جاری نیز مورد توجه بوده که زمینه ایجاد اشتغال و روحیه کار را فراهم می‌سازد. از اینرو مسیر انتخابات بایستی در ایجاد زمینه‌های تولیدی و گسترش فرهنگ کار و جهادگری باشد نه مسیر مصرف و اسراف گری.

** حافظه ماهی داریم؟
روزنامه «وقایع اتفاقیه» در یادداشتی با انتخاب عنوان «حافظه ماهی داریم؟» به قلم الهه خسروی ‌یگانه نوشت: انتخابات نزدیک است. نمی‌دانم این چندمین انتخاباتی است که در این سی‌وچند سال برگزار می‌شود ولی می‌دانم که مثل دوره‌های گذشته هنوز گرفتاریم؛ گرفتار آنها که نمی‌خواهند رأی دهند. انتخابات فقط برای کاندیداها و طرفدارانشان نفس‌گیر نیست؛ برای مایی که به دموکراسی پایبندیم و اعتقاد داریم رأی‌دادنمان حمایت از نهال دموکراسی در این کشور است نیز نفس‌گیر است. حافظه ماهی که نداریم، داریم؟ فراموش کرده‌ایم؟ از یاد برده‌ایم؟ قرار بود آفتاب بکاریم ولی باد درو کردیم. می‌خواهید سرافکنده و تحقیرشده در فرودگاه‌های گوشه‌وکنار دنیا، عزت ایرانی‌مان را زیر سؤال ببرند و خجالت‌زده باشیم؟ به‌یاد آر! به‌یاد آر که ما هم در این سرزمین حق زندگی شرافتمندانه و درست را داریم. سهم نادیده‌ گرفته‌‌شده‌مان از شادمانی را به‌یاد آر و نشان بده که چقدر بر سر این باقی‌مانده سهم ما از دموکراسی، از جمهوریت، مصر و پایبند هستی. نشان بده که می‌خواهیم این وطن برایمان وطن شود. اندک جایی برای زیستن، برای شادمانه و انسان‌وار زیستن.

** روحانی نباید دردام پوپولیسم بیفتد
روزنامه «آرمان» در گفت وگویی با صادق زیباکلام استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح ‌طلب با انتشارعنوان «روحانی نباید دردام پوپولیسم بیفتد» به قلم آورد: مخالفان دولت از سلاح پوپولیسم علیه دولت استفاده می‌کنند. برای نمونه همین مساله برجام مورد استفاده آنهاست. مخالفان دولت این‌گونه القا می‌کنند که روحانی اعلام کرده یک‌شبه بعد از توافق هسته‌ای مشکلات و مسائل اقتصادی از بین خواهد رفت، وابستگی اقتصاد ایران به نفت کاهش خواهد یافت، صادرات ایران افزوده شده، بیکاران سرکار رفته و کشور از رکود خارج می‌شود. آنها با القای این موارد قصد دارند به مردم اعلام کنند که روحانی به مردم دروغ گفت و با اجرای برجام هیچ کدام از این اهداف تحقق نیافته است. آنها با این اقدامات قصد دارند برجام را دروغی بزرگ جلوه دهند و القا کنند که در برجام ایران یک طرفه امتیاز داد اما غربی‌ها هیچ گونه امتیازی به ما ندادند. تعهداتی که غربی‌ها در مقابل اقدامات ما باید انجام می‌دادند برآورده نشده و غرب سر ایران کلاه گذاشته و عهدشکنی کرده است. این موارد را تمامی نامزدهای اصولگرا در دستور کار خود قرار داده‌اند. درحالی که اساسا ماجرا این نبوده است.

** ظهور روحانی۹۶
روزنامه «اعتماد» در گزارشی با عنوان «ظهور روحانی۹۶»، آورد: « تنها در ستاد روحانی است که مخالفان می‌توانند اینچنین آزادانه اظهار عقیده کنند» سخنرانی انتخاباتی حسن روحانی در همدان دیروز با این جمله خطاب به مخالفانش آغاز شد. حسن روحانی آماده شد تا پشت تریبون برود که نزدیک ۵۰ نفر از مخالفانش در میان موج جمعیت حامیانش پلاکاردهایی را بالا بردند و شروع کردند به شعار دادن علیه او. حسن روحانی اما شاخه گل سرخی را که در دستش بود به سمت آنها گرفت و به روی‌شان لبخند می‌زد و مدام برای‌شان دست تکان می‌داد. پشت تریبون رفت و نطقش را خطاب به مخالفانش آغاز کرد، مخالفینی که در مناظره دوم او را متهم به بستن دهان منتقد کردند و گفت: تنها در ستاد روحانی است که مخالفان می‌توانند اینچنین آزادانه اظهار عقیده کنند. سپس رو به حامیانش گفت: چند نفر از شما می‌توانید به ستاد رقبای من بروید و علیه آنها شعار دهید؟ همین جمله کافی بود تا آرامش را به سالن برگرداند و در میان تشویق‌های بی‌امان ورزشگاه ۶ هزار نفری همدان مخالفان پلاکاردهای‌شان را رها و محل سخنرانی را ترک کنند، در حالی که حسن روحانی فریاد می‌زد: ما آمده‌ایم به بداخلاقی‌ها پایان دهیم، آمده‌ایم تا به خشونت‌طلبان و افراطیون پایان دهیم.

** مرجعیت رسانه ملی در اخبار انتخاباتی
روزنامه «جام جم» در گزارشی با درج عنوان «مرجعیت رسانه ملی در اخبار انتخاباتی»، نوشت: در شرایط امروز و روزهای منتهی به انتخابات، مردم به دنبال منابع موثق‌تری می‌گردند تا از این طریق با زندگی و برنامه و دیدگاه‌های کاندیداها دقیق‌تر آشنا شوند و اخبار مطمئن دریافت کنند. در این مسیر، نقش رسانه ملی به عنوان مرجع رسمی اهمیت دوچندان می‌یابد. وظیفه حفظ مرجعیت رسانه ملی به عنوان مطمئن‌ترین رسانه در انتقال دیدگاه و برنامه کاندیداها نه‌تنها حفظ بی‌طرفی اصحاب این رسانه را می‌طلبد بلکه لازم است خود نامزدهای ریاست جمهوری و بقیه کارگزاران در استفاده از اوقاتی که رسانه ملی در اختیار آنها قرار داده، نهایت دقت را بنمایند تا به این مرجعیت در اذهان جامعه خدشه وارد نشود. حفظ اصول اخلاقی و دقت کافی در بیان مطالب و پرهیز از اعلام مطالب غیرواقعی موجب افزایش اعتبار خود و حفظ مرجعیت رسانه ملی در این موقعیت حساس می‌شود.

** مردِ روزهای سخت
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی با انتخاب عنوان «مردِ روزهای سخت» به قلم محمدصادق درویشی روزنامه‌ نگار آورد: جمهوری اسلامی در عمر حدود ۴۰ ساله خود، مقاطع دشوار و سرنوشت‌سازی را سپری کرده است. در این میان دوران هشت ساله دفاع مقدس را شاید بتوان به عنوان سخت‌ترین روزها در اداره امور جمعی کشور و همچنین پیشبرد منافع ایران در صحنه جنگ معرفی کرد. حسن روحانی که با تجربه ۴ ساله اداره خردمندانه کشور بار دیگر برای تداوم امید و عقلانیت در کشور به صحنه آمده، از منظر حضور در کوران حوادث دهه ۶۰ به ویژه دوران دفاع مقدس نیز کارنامه‌ای پربار و طلایی دارد. به گواه تاریخ دفاع مقدس، حسن روحانی دست راست آیت‌الله هاشمی فرمانده عالی جنگ به حساب می‌آمد.

** تند شدن ادبیات نامزدها در سفرهای استانی
روزنامه «خراسان» در یادداشتی با انتشار عنوان « تند شدن ادبیات نامزدها در سفرهای استانی»، آورد: همزمان با نزدیک شدن به روزهای سرنوشت ساز انتخابات، اظهارات نامزدها نیز داغ تر و تند تر شده و پیکان انتقاد ها را به سمت و سوی یکدیگر نشانه می روند. حسن روحانی پس از سفر شامگاه یکشنبه به ارومیه روز گذشته به ۲ استان همدان و کرمانشاه رفت. سید ابراهیم رئیسی نیز در جمع مردم خوزستان به سخنرانی پرداخت. محمد باقر قالیباف هم میهمان مردم خرم آباد بود. اسحاق جهانگیری، مصطفی میرسلیم و مصطفی هاشمی طبا هم برنامه های خود را در ÷ایتخت دنبال کردند.

** اصول‌گرایان بی‌اصول
روزنامه «همدلی» در یادداشتی با انتخاب عنوان «اصول‌گرایان بی‌اصول» به قلم ولی الله شجاع پوریان می نویسد: دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری به روزهای پایانی و حساس خود نزدیک می‌شود. برگزاری دو جلسه مناظره در رسانه ملی و سفرهای استانی نامزدها تنور انتخابات را گرم‌تر کرده و انتظار می‌رود در روزهای آینده شور انتخاباتی بیشتری سراسر کشور را فرا بگیرد. آرایش کاندیداها به گونه‌ای است که دکتر روحانی و جهانگیری با پرچم اصلاحات و اعتدال، رئیسی و قالیباف هم به عنوان نماینده جریان اصول‌گرا در انتخابات حضور دارند. با بررسی مناظره‌ها، گفت‌وگوها و مواضع کاندیداها روشن شد که رئیسی و قالیباف فاقد برنامه و استراتژی روشن و مشخصی برای اداره کشور هستند و فقط با هدف کسب رای حتی بسیاری از اصول اخلاقی، دینی را نادیده می‌گیرند و تناقض، ابهام، عوام‌فریبی و داستان‌سرایی در اظهارات و وعده‌های آنها موج می‌زند.

** ۲ تفکر عقلگرا و واپسگرا در انتخابات
روزنامه «آرمان» در یادداشتی با انتشار عنوان «۲ تفکر عقلگرا و واپسگرا در انتخابات» به قلم ابراهیم امینی تحلیلگر مسایل سیاسی نوشت: انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو، انتخاب میان دو تفکر سیاسی است. یک تفکر معتقد به اداره جامعه بر مبنای عقلانیت است و می‌گوید باید از پتانسیل همه شهروندان استفاده شود تا کشور توسعه پیدا کند، ضمن اینکه تلاش می‌کند تا پیام صلح و دوستی را به دنیا مخابره کند. در مقابل، تفکری است که در عمل نشان داده معتقد به مسیر احمدی‌نژادی و اجراکننده همان سلایق سابق است؛ با این تفاوت که بازیگران اصلی‌اش تغییر کرده‌اند. به نظر می‌رسد مردم در این انتخابات بار دیگر نشان خواهند داد که به هیچ‌وجه حاضر به عقبگرد کشور نیستند.

** نفی برجام بدون ارائه برنامه جایگزین به بیراهه رفتن است
روزنامه «ایران» در گفت وگویی با کارشناسان با انتشار عنوان «نفی برجام بدون ارائه برنامه جایگزین به بیراهه رفتن است» به نقل از علی خرم کارشناس مسایل بین‌الملل نوشت: موضوع سیاست خارجی به همان اندازه که از اهمیت و جایگاه خاصی برای تأمین اهداف ملی کشور برخوردار بوده، به همان اندازه هم دستاویز مسایل و رقابت‌های جناحی گروه‌های سیاسی در ایران قرار گرفته است. توافق هسته‌ای از موضوعاتی است که در چارچوب مسائل اساسی نظام قرار داشته و تصمیم‌گیری برای دستیابی به آن تنها از مجرای دولت صورت نگرفته است.

حسن بهشتی ‌پور کارشناس مسایل بین‌الملل با انتقاد از اینکه چرا همه مشکلات اقتصادی کشور در عرصه بین‌‌المللی به پای برجام نوشته می‌شود، گفت: «توافق هسته‌ای بستری را برای یکسری از تعاملات اقتصادی فراهم کرده است. یعنی یکسری از تحریم‌هایی که جلوی صادرات نفت ایران و بیمه یکسری از کالاها را می‌گرفته است، لغو شده است اما مشکلی که هنوز وجود دارد، به مقررات بین‌‌المللی بانک‌ها باز می‌گردد که به موجب آن ایران می‌بایستی از سال ۲۰۰۸ آنها را اجرایی می‌کرد اما به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانست که تابع آنها باشد؛ مقرراتی که به موجب آنها، بانک‌های ایرانی باید در زمینه پولشویی و مبارزه با تروریسم شفاف‌سازی می‌کردند. بعد از لغو تحریم‌ها این مقررات از سوی بانک‌های ایرانی به حالت اجرایی درآمده است اما اجرایی شدن آن زمانبر است.

علی بیگدلی استاد دانشگاه هم در واکنش به این ادعا که در نتیجه برجام برنامه هسته‌ای ایران بدون هیچ دستاوردی متوقف شده است، گفت: «کاش آقایان به جای طرح ادعاهایی که بدون هیچ مطالعه‌ای و فقط با اهداف سیاسی مطرح می‌شود، یک بار متن برجام را می‌خواندند تا متوجه شوند که بر اساس برجام تحریم‌های مربوط به سه نهاد قدرتمند امریکا یعنی کنگره، کاخ سفید و شورای امنیت، برداشته شد و مشکلاتی که اکنون پیش آمده هیچ ارتباطی به متن برجام ندارد این متن از طرف ایران و کشورهای مقابل کاملاً اجرا شده است و تحریم‌های جدید مربوط به مسائل دیگر است.»

** کاندیداهای اصولگرا آسوده بخوابند
روزنامه «آرمان» در سرمقاله ای با انتشار عنوان «کاندیداهای اصولگرا آسوده بخوابند» به قلم سید جلال ساداتیان تحلیلگر مسایل هسته‌ای می نویسد: ضرب‌المثلی هست که «آن‌کس که خواب باشد او را می‌توان بیدار کرد، اما آن‌کس که خود را به خواب زده را نمی‌توان بیدار کرد»، و این ضرب‌المثل مصداق بارز دلواپسان در داخل کشور و کاندیداهای اصولگرایان است که خود را از سر آگاهی نسبت به دستاوردهای برجام در دو مناظره اخیر به خواب زده‌اند و نمی‌خواهند دستاوردهای برجام را مورد تاکید یا اعتراف قرار دهند. درحالی که هیچ ‌تردیدی بر این واقعیت وجود ندارد که برجام حاصل تلاش‌های دیپلمات‌های برجسته کشور و اداره دولت تدبیر و امید برای خارج کردن کشور از مشکلات بود. شایسته نیست کاندیداهای اصولگرا، برجام را به عنوان یک دستاورد ملی و مورد تایید رهبر معظم انقلاب، در کمپین‌های انتخاباتی خود زیر سوال ببرند. به همین دلیل بیهوده نیست که وزیر امور خارجه محمدجواد ظریف، از تلاش‌های خود و یاران هسته‌ای‌اش در عرصه دیپلماسی و دستاورد ملی برجام دفاع می‌کند.

** توافق هسته‌ای زیرسایه تهدید تندروها
روزنامه «ایران» در گزارشی با انتخاب عنوان «توافق هسته‌ای زیرسایه تهدید تندروها»، نوشت: اگرچه میخ توافق هسته‌ای در خلال تفاهم ایران و کشورهای طرف مذاکره‌اش محکم کوبیده شد تا حسن روحانی قدم اول را در بازگرداندن ایران به صحنه جهانی و عادی‌سازی روابط تجاری محکم بردارد اما روی کارآمدن دونالد ترامپ در امریکا و دست رد به حامیان دیپلماسی برای پیگیری و حل مشکلات خارجی کشورش، اما و اگرهای جدی را در خصوص تعامل آینده تهران و واشنگتن و نحوه اجرای برجام به وجود آورده است. این خط و نشان‌های ترامپ علیه برجام در حالی بوده است که این سو در ایران مخالفان دولت روحانی بر سر راه اجرایی شدن برجام بارها چالش ایجاد کرده‌اند. مخالفانی که دولت یازدهم را به بی‌کفایتی متهم کرده و برجام را به مثابه ترکمنچای – واگذاری یکجانبه امتیاز به بیگانگان – می‌دانند. با این حال آنچه این روزها به جدال دلواپسان ضد امریکایی در ایران با تندروهای واشنگتن در کنگره و همچنین تلاش راست گرایان افراطی کابینه ترامپ دامن زده است، نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و فرصت روی کار آمدن چهره‌ای در ایران است که نگاهش با حامیان برجام زاویه داشته باشد. فرصتی که یک بار دیگر امید‌ها برای به بن‌بست کشاندن برجام را از سوی هر دو جناح داخل و خارج ایران پررنگ کرده است.

** استفاده ابزاری از فقرا
روزنامه «آرمان» در یادداشتی با انتخاب عنوان «استفاده ابزاری از فقرا» به قلم احمد مازنی فعال سیاسی اصلاح طلب می نویسد: اگر در این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری، کاندیداهای ریاست‌جمهوری تلاش کنند با مستضعفین و اقشار ضعیف جامعه ارتباط داشته باشند و به آنها سرکشی کنند، امری پسندیده است و فرقی نمی‌کند که آنها به کدام جناح سیاسی تعلق داشته باشند. اما مساله این است که این کاندیداها که امروز در کنار محرومان می‌نشینند، قصد انجام چه کاری برای این قشر دارند. در همین رابطه، برخی اصولگرایان معتقدند باید از محل درآمدهای عمومی مبالغی را میان فقرا توزیع کرد. اما نظر مقابل می‌گوید توزیع ثروت میان فقرا ممکن است مشکلات معیشتی آنان را در کوتاه‌مدت حل کند و البته در درازمدت وضعیت زندگی آنها را بدتر از گذشته می‌کند. ضمن اینکه معلوم نیست توزیع ثروت میان این قشر با چه منبع درآمدی در کشور میسر است.

پایان خبر- س ر

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 8857 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید