یکشنبه, ۳۰ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-19
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 3124 |
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۸ | ارسال توسط :
176 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

قانون اساسی عالی ترین سند حقوقی یک کشور و میثاق ملی آن محسوب می شود که مبنا و اساس تنظیم و تنسیق قوانین دیگر به شمار می رود. قانون اساسی معرف اصول سیاسی،ساختار،جایگاه و حدود قدرت سیاسی دولت و تضمین کننده حقوق شهروندی است. نخستین قانون اساسی مدون جهان که در زمره مفاخر مسلمان جهان […]

قانون اساسی عالی ترین سند حقوقی یک کشور و میثاق ملی آن محسوب می شود که مبنا و اساس تنظیم و تنسیق قوانین دیگر به شمار می رود. قانون اساسی معرف اصول سیاسی،ساختار،جایگاه و حدود قدرت سیاسی دولت و تضمین کننده حقوق شهروندی است.

نخستین قانون اساسی مدون جهان که در زمره مفاخر مسلمان جهان قلمداد می شود، قراردادی است که توسط پیامبر اکرم (ص) در اولین سال هجرت به مدینه تنظیم شده و در آن از وظایف، حقوق و تعهدات حاکم و سایر احتیاجات اولیه نیازمندان بحث شده است. این سند مشتمل بر ۵۲ ماده بوده که نمونه خوبی از شیوه نگارش، زبان قضایی و حقوقی در زمان تنظیم سند است و محققان مسیحی بسیاری در آثار خویش به آن استناد کرده اند.

نخستین قانون اساسی در ایران، قانون اساسی مشروطه بود که در تاریخ  ۱۲۸۵شمسی (۱۴ ذیقعده ۱۳۲۴ قمری) به امضای مظفرالدین شاه قاجار رسید و تا سال ۱۳۵۷ که حکومت مشروطه در ایران برقرار بود، رسمیت داشت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری اولین انتخابات، پیش نویس قانون اساسی که به دستور امام خمینی(ره) تدوین و توسط شورای انقلاب و دولت موقت مورد بحث و بررسی قرار گرفته و سپس با جلب آرای مردم مورد تصویب قرار گرفت و در تاریخ ۱۳۵۸/۰۳/۲۴ در روزنامه های کثیرالانتشار منشر شد.

بعد از تصویب قانون انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی با تأکید امام خمینی(ره) و متعاقب آن، برگزاری این انتخابات و افتتاح این مجلس، مجلس خبرگان قانون اساسی با درایت و مدیریت شهید بهشتی با تلاش و فعالیت بی وقفه، کار تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را در ۱۳۵۸/۰۸/۲۴ در دوازده فصل و ۱۷۵ اصل و یک مقدمه و موخره به سرانجام رساند و در تاریخ ۱۳۵۸/۰۹/۱۲ به تصویب نهایی ملت ایران رسید.

این قانون در سال ۱۳۶۸ شمسی مورد بازنگری قرار گرفت ودر همه پرسی، قانون اساسی ایران به تأیید اکثریت مردم ایران رسید.در حال حاضر، این قانون مشتمل بر یک مقدمه و چهارده فصل و ۱۷۷ اصل می باشد که مبین نهادهای فرهنگی،اجتماعی،سیاسی و اقتصادی جامعه ایران براساس اصول و ضوابط اسلامی است که بر پایه احکام دین اسلام تدوین شده و یکی از مترقی ترین قوانین جهان به شمار می رود.

سید یاسر شریفی قلعه سری (دانشجوی مقطع دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی)
منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 3124 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید