یکشنبه, ۷ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-26
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 4328 |
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۵ - ۹:۳۶ | ارسال توسط :
366 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

کیفیت‌سنجی غیرتهاجمی و غیرمخرب موضوع جدیدی در عملیات پس از برداشت است که به کمک آن ویژگی‌های اندازه‌گیری شده با روش‌های غیرمخرب به کیفیت محصول ربط داده می‌شود که در این راستا به کارگیری امواج فراصوت در تشخیص خواص محصولات کشاورزی مانند میوه‌ها و صیفی‌جات و سبزیجات، فناوری جدیدی است. تاکنون بیشترین کاربرد امواج فراصورت […]

کیفیت‌سنجی غیرتهاجمی و غیرمخرب موضوع جدیدی در عملیات پس از برداشت است که به کمک آن ویژگی‌های اندازه‌گیری شده با روش‌های غیرمخرب به کیفیت محصول ربط داده می‌شود که در این راستا به کارگیری امواج فراصوت در تشخیص خواص محصولات کشاورزی مانند میوه‌ها و صیفی‌جات و سبزیجات، فناوری جدیدی است.

تاکنون بیشترین کاربرد امواج فراصورت در پزشکی، بررسی جوش و صنعت هوافضا بوده است؛ اما به ‌کارگیری این فناوری در کشاورزی و صنایع مربوط به آن نسبت به سایر رشته‌ها محدودتر بوده است. علت اصلی کاربرد محدود این فناوری را باید در ویژگی‌های منحصر به فرد و پیچیده مواد کشاورزی جستجو کرد.

بر این اساس محققان در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای استان آذربایجان غربی با اجرای پروژه تحقیقاتی موفق به طراحی سامانه کیفیت‌سنجی محصولات کشاورزی با امواج فراصوت قبل از برداشت شدند. اساس کار این سامانه پردازش سیگنال‌های عبوری از محصولات کشاورزی است.

کاوشگرهای فرستنده و گیرنده، برنامه کنترل، رایانه و سامانه جمع‌آوری داده‌ها از جمله قسمت‌های اصلی این سامانه به شمار می‌رود. سامانه با پردازش سیگنال‌ها به صورت نیمه‌خودکار ویژگی‌های سرعت و میزان تضعیف را تعیین می‌کند.

نتایج بررسی‌ها نشان داد که با استفاده از امواج غیرپیوسته (تپی) با بسامد ۴۰ کیلوهرتز و توان نسبتا کم، می‌توان امواج فراصوت را از بیشتر محصولات کشاورزی عبور داد. با در نظر گرفتن ماده واسط، ضخامت مناسب نمونه و نیروی تماس کم، سامانه کیفیت‌سنج فراصوتی با دقت خوب، سرعت مناسب و نیمه‌خودکار، میزان تضعیف و سرعت امواج عبوری از نمونه‌ها را اندازه‌گیری می‌کند.

این سامانه به منظور سنجش، امواج فراصوت را از داخل بافت میوه عبور می‌دهد و این امواج بسته به نوع بافت و بافت میوه، تضعیف و سرعت آن نیز کم می‌شود. این سامانه با محاسبه مقدار ضریب تضعیف و سرعت آن، به صورت غیرمخرب میزان رسیدگی و کیفیت محصول را تعیین می‌کند.

این سامانه پارامترهای کیفی و کمی میوه شامل ابعاد، وزن، چگالی، سختی، قند احیا، اسیدیته، pH، درصد ماده خشک و «بریکس» و رنگ که از جمله شاخص‌های رسیدگی میوه است را اندازه‌گیری خواهد کرد.

به واسطه این دستگاه، کشاورزان قبل از برداشت محصول از کیفیت و ویژگی‌های درونی محصولات خود مطلع می‌شوند، ضمن آنکه این سامانه امکان پیش‌بینی و انتخاب زمان دقیق برداشت محصولات را اعلام خواهد کرد.

پایان خبر – ن ش

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 4328 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید