حسین روستائی، میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در ۶ ماهه اول سال۱۴۰۳ را بیش از یکمیلیارد و ۷۰میلیون دلار عنوان کرد که این میزان، افزایش ۳۱درصدی را در مقایسه با زمان مشابه سالگذشته نشان میدهد. رایزن بازرگانی جمهوریاسلامی ایران در افغانستان در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما در کابل تصریح کرد: ارزش صادرات […]
حسین روستائی، میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در ۶ ماهه اول سال۱۴۰۳ را بیش از یکمیلیارد و ۷۰میلیون دلار عنوان کرد که این میزان، افزایش ۳۱درصدی را در مقایسه با زمان مشابه سالگذشته نشان میدهد.
رایزن بازرگانی جمهوریاسلامی ایران در افغانستان در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما در کابل تصریح کرد: ارزش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در ۶ ماهه اول سال۱۴۰۳ بهمیزان ۲۵۴میلیون دلار و وزن آن نیز ۵۵۹هزارتن افزایش یافت که در مجموع ارزش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در ۶ماهه اول سال۱۴۰۳ به رقم یکمیلیارد و ۷۰میلیون دلار و به لحاظ وزنی نیز به ۲میلیون و۵۲۳هزارتن رسید که این میزان، در مقایسه با دوره مشابه سالگذشته ۲۸درصد در وزن افزایش داشتهاست.
روغنهای سبک و فرآوردههای نفتی، گازهای نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلیاتیلن، تخممرغ و تخمخوراکی ماکیان، کفپوشهای غیرمخملی باف، اوره، هیدروکربورهای سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیبزمینی، کفش، پریفرم، گوجهفرنگی، انواع کاشی و سرامیک، ربگوجهفرنگی، سیبدرختی، انواع پلیاتیلن، شیرخشک، قیر نفت و تراکتورهای کشاورزی مهمترین اقلام صادراتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بودهاست. رایزن بازرگانی ایران در افغانستان افزود: میزان واردات کشورمان از افغانستان نیز در ۶ماهه اول سالجاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال، به رقم بیش از ۳۳میلیون دلار رسیدهاست که رشد ۱۹۲درصدی در ارزش و به لحاظ وزنی رشد ۵۹۸درصدی را نشان میدهد. محصول جو با ۷.۹میلیون دلار افزایش، ذرت دامی با ۷.۳میلیون دلار افزایش، محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج به شکل طومار با ۴.۸میلیون دلار افزایش، سایر نباتات مورداستفاده در صنعت عطرسازی با ۷۲۲هزار دلار افزایش، دانه آفتابگردان با ۱۷۰هزار دلار افزایش، بادامزمینی با ۴۹۰هزار دلار افزایش و زردچوبه با ۳۹۳هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام موثر در افزایش واردات از افغانستان بودهاند.
جو، ذرت دامی، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورداستفاده در صنعت عطرسازی، دانه آفتابگردان، اسپند، بادامزمینی، سایر میوههای خشک، فلفل، ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی است.
براساس آمار رسمی گمرک جمهوریاسلامیایران در حالحاضر افغانستان پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران است. متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی به افغانستان در ۶ماهه اول سال۱۴۰۳ بیش از ۴۲۴ دلار بوده که درمقایسه با دوره مشابه سال۱۴۰۲ (۴۱۵دلار)، بیش از ۹دلار در هرتن افزایش را نشان میدهد که حاکی از صادرات کالاهای با ارزشافزوده بیشتر به افغانستان در دوره مورد بررسی است. البته مقایسه رشد ۳۱درصدی در ارزش صادرات و ۲۸درصدی در وزن نیز این موضوع را تایید میکند. گسترش روابط اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری دوکشور، حاصل نگاه ویژه دولت جمهوریاسلامیایران به همسایگان بوده که با افزایش رفت وآمد هیاتهای رسمی و
اقتصادی-تجاری میان استانهای دو کشور، بهویژه تهران و کابل، برگزاری نمایشگاه اختصاصی توانمندیهای صادراتی جمهوریاسلامیایران در کابل، برگزاری پاویون جمهوریاسلامی ایران همزمان با نمایشگاه ابوحنیفه و اعزام بیش از ۳۰هیات تجاری و نمایشگاهی از افغانستان به ایران در ۲سالاخیر تقویت شد. صادرات غیرنفتی کشورمان به افغانستان توانست بعد از وقفهای که در اوایل تحولات سیاسی در کابل رخداد، از ابتدای سال۱۴۰۲ دوباره سیر صعودی بهخود بگیرد. با توجه به ظرفیتسنجی صادراتی کشورمان و همچنین شناخت خوب مردم و تجار افغانستان از کیفیت خوب و قیمت رقابتی محصولات و کالاهای ایرانی و اعتماد بهوجود آمده، در کنار سلایق مصرفی مشابه و نیازهای بازار افغانستان (حتی در حوزه تامین ماشینآلات صنعتی و خطوط تولید، دارو و تجهیزات پزشکی و تجهیز بخش کشاورزی به سیستمهای نوین)، شرایط لازم برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۵میلیارد دلار در بازه زمانی کوتاهمدت (تا ۲ سالآینده) فراهم شدهاست.
لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=38597