
فتح اله بیات، در گفت وگو با ایسنا، از شورای عالی کار کشور، خواست تا دستمزد کارگران را به شکل واقع بینانه و شرافتمندانه تعیین و تصویب کند.
وی ، گفت: ماده ۴۱ قانون کار به صراحت تکلیف تعیین مزد را مشخص کرده است و اگر تورم واقعی و سبد معیشت یک خانوار چهار نفره ملاک عمل قرار بگیرد، دستمزد کارگران هم واقعیتر خواهد شد.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، ادامه داد: متاسفانه حقوق و دستمزدی که در سالهای گذشته اعلام و پرداخت شده، کفاف زندگی کارگران را نداده است به نحوی که حقوق کارگری که کرایه خانه نمیدهدنیز، تنها دو هفته دوام داشته است.
وی، از شورای عالی کار خواست تا به چشم حداقلبگیر و صدقه بگیر به کارگران نگاه نکند و دستمزد سال آینده را با کم کردن فاصله میان نرخ تورم و هزینههای معیشت خانوار تعیین کند.
بیات، با بیان اینکه افزایش دستمزد کارگران، پیامد منفی برای اقتصاد ندارد، افزود: اگر چند درصد به حقوق کارگران افزوده شود اتفاقی برای کارفرمایان نمیافتد چون که هزینههای اصلی کارفرمایان را: مواد اولیه، حاملهای انرژی، افزایش نرخ ارز و سودهای ناشی از وامهای بانکی تشکیل میدهد.
به اعتقاد رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، کارگران، آینده سازان مملکت هستند و آبادانی و سربلندی کشور مدیون تلاش آنها است ولی حقوق و دستمزدی که برایشان تعیین میشود، عزتمندانه نیست.
وی، متذکر شد: کارگران، شرایط کارفرمایان را به خوبی درک میکنند ولی از دولت و کارفرمایان نیز، انتظار حمایت بیشتری دارند. اقشار ثروتمند جامعه، عمدتا به دنبال مصرف کالاهای لوکس هستند و این، قشر ضعیف کارگری است که تولید داخلی را میخرد و به مصرف میرساند. بنابر این ، اگر قدرت خرید جامعه کارگری بالا برود، بدون شک، هم تولید کارخانهها رونق میگیرد و هم این که اشتغال نیروهای کار کشور، تضمین میشود.
بیات در پایان با تاکید بر اینکه افزایش دستمزد کارگران تولید ملی را رونق میدهد، گفت: اعضای جامعه کارگری کشورمان، انتظار حمایت و مساعدت بیشتری دارند.