حبیبالله اصغری، رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی امروز از برگزاری «همایش بررسی راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی» خبر داد و با بیان اینکه این همایش ششم بهمنماه با محوریت سوء رفتارهای علمی و سرقت علمی برگزار میشود، به انواع سوء رفتارهای علمی اشاره و اظهار کرد: سوء رفتارهای علمی بیشتر در […]
حبیبالله اصغری، رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی امروز از برگزاری «همایش بررسی راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی» خبر داد و با بیان اینکه این همایش ششم بهمنماه با محوریت سوء رفتارهای علمی و سرقت علمی برگزار میشود، به انواع سوء رفتارهای علمی اشاره و اظهار کرد: سوء رفتارهای علمی بیشتر در محیطهای آکادمیک رخ میدهد، به گونهای که بخشی از آن شامل اقدامات حوزه آموزش و دانشجو و بخشی نیز مربوط به اقدامات پژوهشگر و استاد است.
رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی افزود: به عنوان مثال تغییر دادههای دیگران بدون بنمایه علمی، انجام معامله، افزودن نام نویسندهای که هیچ کمکی در نگارش نداشته و همچنین انتشار چند باره یک مقاله بدون ایجاد تغییر از جمله مواردی هستند که در طی سوء رفتارهای علمی گنجانده میشوند.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از بروز سوء رفتار و سرقت علمی باید آموزشهای لازم به دانشآموختگان و فعالان عرصه علم و دانش ارائه شود، گفت: بسیاری از سوء رفتارهای علمی ناشی از ناآگاهی نویسندگان است، به گونهای که این اقدامات عمدی نبوده و تنها به دلیل عدم اطلاع نویسنده از مبانی سرقت، اتفاق افتاده است. همچنین ایجاد ساختاربخشی در نگارش مقاله موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اصغری با اشاره به محورهای همایش، افزود: مبانی اخلاقی در فضای مجازی، سیاستگذاری در حقوق مالکیت فکری و کاربرد ابزارها و سامانههای مرتبط با فناوری اطلاعات در پیشگیری از سرقت علمی، سه محور همایش ششم بهمنماه است.
رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی، همچنین به اهداف برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: آگاهیسازی و ترویج از جمله مهمترین اهداف برگزاری این همایش است؛ چرا که با آگاهیسازی میتوان این شرایط را برای اساتید دانشگاهی فراهم کرد که با واکاوی اطلاعات موارد سرقت علمی را تشخیص داده و از ورود مجدد آن جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه سرقت علمی با آبروی افراد درگیر است، اظهار کرد: بسیاری از داوران معتقدند که دزدی از ایده فرد سرقت علمی تلقی میشود؛ بنابراین اگر از شیوه نگارش محققی اقتباس کنیم، این موضوع سرقت علمی نیست. معمولا در یک مقاله سرقت در بخش نوآوری و خلق ارزش خود را نشان میدهد. فردی که در مقدمه یک مقاله اقدام به سرقت علمی کند، چندان برای داوران اهمیتی ندارد. در حالی که ما باید به دنبال سرقتهای واقعی باشیم.
به گفته رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی در این همایش از سامانه همتاجو رونمایی خواهد شد و همچنین از تیمهای برتر مسابقه علمی- بینالمللی در حوزه تشخیص سرقت علمی در زبان فارسی که شهریورماه برگزار شده بود، تقدیر به عمل میآید.
در ادامه این نشست، یاری، رییس مرکز تحقیقات مخابرات ایران، با بیان اینکه بسیاری از سرقتهای علمی سهوی است، گفت: تعریف اخلاق در بحث نگارش و سیاستگذاری صحیح دولت و وزارتخانههای متبوع از جمله مواردی است که باید در حوزه پیشگیری از بروز سرقت علمی در دستور کار قرار گیرد.
وی، ضمن تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در حوزه مقالهنویسی، افزود: طی سالهای اخیر تعداد صفحات راجع به زبان فارسی به سرعت در حال رشد بوده؛ اما متاسفانه درصد بالایی از این صفحات بدون محتوا و تکراری هستند.
رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی با بیان اینکه درصد بالایی از کپیبرداریها در وبلاگهای فارسی رخ میدهد، تصریح کرد: زمانی که اطلاعات خام وب را بررسی میکنیم، متوجه میشویم تنها ۳۰ درصد از صفحات وب فارسی قابل استفاده هستند و ۷۰ درصد مابقی صفحات بدون محتوا و تکراری (eDuplicat) هستند.
پایان خبر – ف م
منبع خبر ( به گزارش خبرنگار فرصت پرس ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 5007 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 09800000000 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه خبر:
https://forsatpress.ir/?p=5007
×
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.