وزیر راه و شهرسازی در آیین افتتاح ۱۵۰ کیلومتر شبکه راهی در استان کردستان با بیان اینکه این استان از کانونهای عمده تمدن ایرانشهری به شمار میرود ، گفت بخش عمدهای از مردم ایران در کوهپایه زاگرس سکونت دارند و به همین دلیل کریدور توسعهای برای این خطه در وزارتخانه تعریف شده که تحت عنوان […]
وزیر راه و شهرسازی در آیین افتتاح ۱۵۰ کیلومتر شبکه راهی در استان کردستان با بیان اینکه این استان از کانونهای عمده تمدن ایرانشهری به شمار میرود ، گفت بخش عمدهای از مردم ایران در کوهپایه زاگرس سکونت دارند و به همین دلیل کریدور توسعهای برای این خطه در وزارتخانه تعریف شده که تحت عنوان کریدور شمال به جنوب از منطقه بازرگان تا بندر امام خمینی (ره) در خلیج فارس امتداد دارد و میتواند در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی گسترش یابد و موجب رشد شود.
به گزارش خبرنگار فرصت پرس ، عباس آخوندی پنجشنبه ۱۵ مهر ماه در آیین افتتاح ۱۵۰ کیلومتر شبکه راهی دراستان کردستان ضمن تشریح کریدورهای ۱۰ گانه و مزایای آن برای استان کردستان و ایران ، تاکید کرد: کریدورهای ایران را به ۱۰ کریدور تقسیم کردیم که مهمترین این کریدورها، کریدور شماره ۱۰ یا همان کریدور شمال – جنوب در غرب کشور است.
آخوندی با بیان اینکه این کریدور از پشتیبانی سیاسی بسیار قوی برخوردار است، اظهار داشت: حدود یکچهارم نمایندگان این مجلس در اطراف این کریدور هستند بنابراین این کریدور میتواند از حمایت نمایندگان مجلس برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه سرعت عبور در این کریدور ۱۱۰ کیلومتر در ساعت طراحی شده است، گفت: این کریدور از مسیر بندر امام، خرمآباد، کرمانشاه، سنندج عبور میکند و از میاندوآب به شمال کشور میرود. بنابراین معتقدم با توجه به اهمیت این کریدور امکان ارتقاء آن از بزرگراه به آزادراه وجود دارد.
آخوندی با بیان اینکه آزادراه شدن این کریدور دو مزیت دارد، گفت: اولین مزیت آن افزایش سطح خدمات است و دومین مزیت آن است که در صورت آزادراهی شدن این مسیر سرمایهگذاران بخش خصوصی وارد می شوند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۳۲۰ کیلومتر از این کریدور از استان کردستان عبور میکند، گفت: ۱۲۰ کیلومتر از این ۳۲۰ کیلومتر کریدور به صورت شبکه بزرگراهی در استان کردستان فعال است و ۲۰۰ کیلومتر دیگر باقی مانده است که از این ۲۰۰ کیلومتر برای ۱۲۰ کیلومتر آن قرارداد فعال داریم که ۳۰ کیلومتر آن تا پایان سال به افتتاح میرسد.
وی با بیان اینکه کریدور شرق به غرب هم به کریدور شماره ۱۰ از استان کردستان متصل میشود، گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای کریدور شماره ۱۰ این است که ۱۰ پایانه مرزی به این شبکه متصل میشوند و همچنین بیش از یکسوم مرزهای ایران در همین کریدور هستند و این نشان میدهد که کریدور شماره ۱۰ از چه اهمیتی تجاری بالایی برخوردار است.
وی افزود: ۵۰ کیلومتر از این کریدور در مسیر مریوان قرار دارد که ۳۰ کیلومتر آن اجرا شده است و برای ۲۰ کیلومتر دیگر هم مناقصه واگذاری برگزار کردهایم. همچنین به سمت بیجار ۱۰ کیلومتر و به سمت همدان ۱۰ کیلومتر دیگر افتتاح میکنیم که در نهایت ۷۰ کیلومتر از کریدور شماره ۱۰ در کردستان به افتتاح میرسد.
آخوندی با تاکید بر اینکه باید کردستان را به مرکز کشورمان متصل کنیم، گفت: از طریق سنندج به همدان، دیواندره میتوان کردستان را به مرکز کشور متصل کرد.
پایان خبر – ک . م