دوشنبه, ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-03-17
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 206530 |
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۵۷ | ارسال توسط :
10 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، نسرین یوسفی عارفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق مشهد در ابتدای نشست با تاکید بر اهمیت هوشمندسازی در مدیریت انرژی گفت: استفاده از روش‌های نوآورانه می‌تواند راه‌حلی برای رفع این معضل باشد. بهینه‌سازی مصرف انرژی نیازمند فرهنگ‌سازی از یک‌سو و استفاده از تجهیزات هوشمند از […]

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، نسرین یوسفی عارفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق مشهد در ابتدای نشست با تاکید بر اهمیت هوشمندسازی در مدیریت انرژی گفت: استفاده از روش‌های نوآورانه می‌تواند راه‌حلی برای رفع این معضل باشد. بهینه‌سازی مصرف انرژی نیازمند فرهنگ‌سازی از یک‌سو و استفاده از تجهیزات هوشمند از سوی دیگر است. همچنین، بهره‌گیری از سیاست‌های تشویقی و تنبیهی نیز در این حوزه کارساز خواهد بود.

ارائه راهکارهای کوتاه‌مدت برای حل ناترازی انرژی در خراسان رضوی

وی تصریح کرد: خوشبختانه، مسئولان کشور به اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی واقف شده‌اند و در همین راستا، اخیرا دستورالعمل «گواهی بهینه‌سازی مصرف» ابلاغ شد. بر اساس این دستورالعمل، شرکت‌هایی که در حوزه بهینه‌سازی انرژی فعالیت کنند، می‌توانند این گواهی را دریافت نمایند.

وی با اشاره به موانع اقتصادی پیش ‌روی بخش خصوصی در این زمینه خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد، عدم توجیه اقتصادی باعث شده بخش خصوصی به حوزه بهینه‌سازی ورود نکند؛ اما با صدور این گواهی، انرژی صرفه‌جویی ‌شده در بازار، خرید و فروش خواهد شد و از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر است.

یوسفی عارفی همچنین بر ضرورت توسعه انرژی زمین‌گرمایی تاکید کرد و گفت: متاسفانه این حوزه تاکنون به‌طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است. در همین راستا، کمیته‌ای تخصصی در حوزه ساختمان، ذیل کمیسیون انرژی، تشکیل شده تا دستورالعمل‌های جدید انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختمان‌ها را بررسی کند. تاکنون مشکلات این حوزه شناسایی شده و هفته آینده جلسه‌ای مشترک با کمیسیون خدمات فنی و مهندسی، پیرامون مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان برگزار خواهد شد. همچنین، هفته گذشته نشستی با سازمان نظام مهندسی ایران در این خصوص برگزار شد.

برگزاری جلسات مشترک برای حل ناترازی انرژی، ضروری است

در ادامه، علی محمد شریعتی‌مقدم، رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی مشهد، بر لزوم استمرار جلسات مشترک برای حل ناترازی انرژی تاکید کرد و گفت: پیشنهاد می‌شود این جلسات به‌صورت فصلی برگزار شده و راهکارهای عملیاتی برای رفع این معضل ارائه شود. در این میان، می‌توان از ظرفیت شرکت‌ها، شتاب‌دهنده‌ها، استارتاپ‌های حوزه انرژی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بهره برد.

شریعتی‌مقدم با اشاره به نشست اخیر با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اظهار کرد: در آن جلسه مطرح شد که خراسان رضوی می‌تواند به‌عنوان یک الگوی کشوری، برخی مشوق‌های صنعتی را دریافت کند. همچنین، بخش خصوصی قادر است با ارائه اطلاعات لازم در زمینه اتلافات و خطاهای سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، به کاهش هدررفت انرژی کمک کند.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه بخشی از ناترازی انرژی در کشور ناشی از تنگ‌نظری‌ها و سیاست‌گذاری‌های نادرست است. تا زمانی که این رویکردها ادامه داشته باشد، نمی‌توان به حل اساسی این معضل امید داشت.

شریعتی‌مقدم همچنین به عزم جدی کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال مشهد برای تقویت همکاری‌های بین‌ بخشی اشاره کرد و افزود: این کمیسیون به‌طور فعال در تلاش است تا با ایجاد تعامل بین بخش‌های دولتی، خصوصی و دانشگاهی، زمینه‌ساز توسعه پایدار در حوزه‌های انرژی و فناوری شود.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات مشترک با نهادهای مرتبط، استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها، و همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، گام‌های مؤثری در جهت رفع چالش‌های موجود در این حوزه‌ها است. این رویکرد بین‌بخشی نه تنها به بهبود بهره‌وری انرژی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند الگویی موفق برای سایر استان‌های کشور نیز باشد.

کمیسیون دانش‌بنیان اتاق مشهد؛ حلقه وصل صنعت و فناوری برای رفع چالش‌های انرژی و الکترونیک

در ادامه، سهیل پروازی، دبیر کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق مشهد، از برگزاری رویداد چلنجینو در آینده‌ای نزدیک خبر داد و اظهار کرد: این رویداد به‌منظور دریافت نظرات اعضای کمیسیون برای شناسایی و رفع نیازهای فناورانه، برق، الکترونیک و انرژی استان برنامه‌ریزی شده است.

وی تأکید کرد که این رویداد فرصتی استثنایی برای گردهمایی فعالان حوزه‌های مختلف فناوری و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان است تا با تبادل نظر و همفکری، چالش‌های موجود در حوزه انرژی را بررسی و راه‌حل‌های نوآورانه ارائه دهند. همچنین، تلاش داریم دستاوردهای مطلوبی از این رویداد به دست آوریم که بتواند به بهبود بهره‌وری و توسعه فناوری در استان کمک کند.

پروازی اذعان کرد: کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق مشهد با درک اهمیت بهره‌وری و احصای نیازهای فناوری، نقش محوری در برگزاری این رویداد ایفا می‌کند. این کمیسیون با شناسایی دقیق نیازهای فناورانه و ایجاد بستری برای تعامل بین شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع مرتبط، سعی دارد تا گام‌های مؤثری در جهت توسعه اقتصادی و فناوری استان بردارد.

وی افزود: هدف ما این است که با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کمیسیون، نیازهای فناورانه را به‌طور دقیق شناسایی کرده و با ارائه راهکارهای عملی، به بهبود وضعیت صنعت انرژی و الکترونیک در استان کمک کنیم. رویداد چلنجینو نه تنها به عنوان یک پلتفرم برای ارائه ایده‌های نوآورانه، بلکه به عنوان فرصتی برای ایجاد همکاری‌های استراتژیک بین شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع بزرگ در نظر گرفته شده است. این رویداد می‌تواند به عنوان نقطه عطفی در توسعه فناوری‌های نوین در حوزه انرژی و الکترونیک عمل کند و نقش کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق مشهد در این فرآیند بسیار حیاتی است. با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، انتظار می‌رود که این رویداد بتواند به ایجاد تحولات مثبت در صنعت انرژی استان منجر شود و زمینه‌ساز رشد و توسعه پایدار در این حوزه باشد.

ضرورت هوشمندسازی تجهیزات برای بهینه‌سازی مصرف برق

در ادامه نشست، شهریار زهدی، دبیر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، با اشاره به ظرفیت‌های فلرینگ (بازیابی گازهای متصاعد از مشعل‌های نفت و گاز) اظهار کرد: ایران در این حوزه رتبه دوم جهان را دارد؛ اما تاکنون از این ظرفیت به‌خوبی بهره‌برداری نشده است. بازیابی گازهای مشعل می‌تواند در تولید محصولات پتروشیمی، سوخت و برق مؤثر باشد، اما این موضوع نیازمند فناوری‌های پیشرفته است. تجهیز سیستم‌های فلرینگ علاوه بر کمک به صنعت برق و انرژی، نیازهای صنایع بالادستی پتروشیمی را نیز تامین خواهد کرد. در همین راستا، می‌توان از طریق تعامل میان شهرک‌های صنعتی، کمیسیون انرژی، کمیته مدیریت مصرف و شرکت‌های دانش‌بنیان، پروژه‌های بهره‌وری مصرف را در صنعت برق و انرژی تعریف کرد.

وی همچنین بر اهمیت هوشمندسازی تجهیزات و عیب‌یابی هوشمند شبکه‌های توزیع آب و برق تاکید کرد و گفت: در حوزه آب اقداماتی انجام شده، اما در بخش انرژی، به دلیل خلط مبحث بین هوش مصنوعی و هوشمندسازی، هنوز عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد. صنعت برق و گاز به دلیل جایگاه استراتژیک خود، ملاحظات ویژه‌ای در حوزه پدافند غیرعامل دارد. به همین دلیل، کشورهای مختلف مستقیماً از هوش مصنوعی در این صنعت استفاده نمی‌کنند، اما هوشمندسازی تجهیزات، در دستور کار همه کشورها قرار دارد و در این زمینه، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقش کلیدی ایفا کنند.

سپس، حامد جوادی، عضو هیات‌ رئیسه انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان، پیشنهاد تشکیل مرکز توسعه کسب‌وکار صنعت نسل ۴ را در استان مطرح کرد و گفت: این مرکز می‌تواند در زمینه آموزش، توانمندسازی و برگزاری کارگاه‌های تخصصی فعالیت کند و همچنین شبکه‌ای از همکاری بین دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و صنایع برای انتقال دانش و تجربه ایجاد کند.

لزوم شناسایی و رفع نیازهای فناورانه صنایع استان

محسن سرامندی، مدیر توسعه صنعتی شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی نیز، بر ضرورت ارائه خدمات فنی و مهندسی به صنایع مستقر در شهرک‌ها تاکید کرد و گفت: بسیاری از مدیران صنعتی هنوز با شیوه‌های سنتی فعالیت می‌کنند که این موضوع رقابت‌پذیری آن‌ها را کاهش داده است. در همین راستا و در چهارچوب جنبش اقتصاد دانش‌بنیان، مرکز مبادله و توسعه فناوری در سازمان صنایع کوچک تشکیل شد که با الگوبرداری از تجربه کره‌جنوبی، نیازهای فناورانه صنایع را شناسایی و رفع کند. همچنین، با استفاده از فن‌بازار منطقه‌ای و دفتر توسعه فناوری، بستری برای استخراج نیازهای فناورانه واحدهای تولیدی فراهم شده است. این اقدامات نقش مهمی در توسعه صنعتی و حرکت صنایع به سمت دانش‌بنیان شدن دارد.

سرامندی از صدور دستورالعمل‌هایی برای ارائه کمک‌های بلاعوض در این حوزه خبر داد و اظهار کرد: هدف اصلی، استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها، مراکز تحقیق و توسعه و فناوران برای رفع نیازهای صنایع است.

ضرورت مدیریت مصرف انرژی و هوشمندسازی تجهیزات

در ادامه، مولایی، رئیس کمیته آینده‌پژوهی کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی خراسان رضوی، به اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی گاز اشاره کرد و گفت: بخش قابل‌توجهی از مصرف گاز کشور به سیستم‌های گرمایشی واحدهای مسکونی اختصاص دارد. اگر این سیستم‌ها هوشمندسازی شوند، می‌توان مصرف انرژی را به میزان چشمگیری کاهش داد. پس از آن، مدیریت مصرف و هوشمندسازی تجهیزات در کارخانه‌ها باید در اولویت قرار گیرد.

در بخش دیگری از این جلسه، کاظم نمازی، نایب رئیس هیات مدیره انجمن صنایع همگن برق و الکترونیک، به مشکلات نیروگاه‌های خورشیدی در مناطق فاقد آفتاب اشاره کرد و گفت: نیروگاه‌های خورشیدی به رغم هزینه‌های بالا تنها در زمان آفتاب کارایی دارند. پیشنهاد می‌شود که نیروگاه‌های بزرگ در مناطق آفتابی احداث شوند تا بهره‌برداری بهتری داشته باشند.

در بخش دیگری از نشست، علی سپهر، رئیس انجمن مراکز تحقیق و توسعه خراسان گفت: با توجه به منابع غنی کشور در زمینه تابش خورشید و باد، ایران می‌تواند عملکرد خوبی در این حوزه داشته باشد. کاهش انتشار کربن، از موضوعات جدید و مهمی است که در دنیا، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در آن‌ها انجام می‌شود؛ لذا پیشنهاد این است که تمرکز بر روی این موارد در دستور کار کمیسیون‌های صنعت، انرژی و کسب‌وکارهای دانش بنیان اتاق مشهد قرار گیرد.

علی بهرامی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان نیز در این نشست اظهار کرد: در عصر تحول دیجیتال، برق و انرژی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. بدون برق، استفاده از پیشرفته‌ترین ماشین‌آلات و ابزارآلات ممکن نیست و نمی‌توان به توسعه صنعت فکر کرد.

وی با بیان اینکه با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در زیرساخت‌ها و خدمات دولت الکترونیک، عدم دسترسی به داده‌ها همچنان از مشکلات عمده است، افزود: تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل عدم دسترسی به داده‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند. موضوع اشتراک‌گذاری داده‌ها باید در دستور کار کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشهد به منظور پیگیری قرار گیرد.

محسن محمدیان، از فعالان اقتصادی استان نیز در این جلسه گفت: توسعه و پیشرفت هر کشوری وابسته به صنعت برق است. اداره برق در شرایط دشواری قرار دارد. سوال اینجاست که چطور می‌توان انتظار داشت که این شرکت به بخش خصوصی کمک کند، در حالی که در انتقال برق با ۳۰ درصد هدررفت مواجه است. همچنین، این شرکت استفاده از دیزل را برای صنایع ضروری می‌داند، در حالی که این روش در سراسر دنیا منسوخ شده است و دیزل‌ها تنها ۳۰ درصد از انرژی مورد نیاز را تولید می‌کنند. شرکت برق باید در این زمینه تجدیدنظر کند، چرا که دیزل‌های منسوخ اروپا با قیمت‌های بالا وارد کشور می‌شوند و باید برای این مشکل راهکارهایی یافت.

عدم توجه به مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و چالش هدررفت انرژی

مهدی نجم‌آبادی، یکی دیگر از فعالان اقتصادی استان گفت: متاسفانه در ساخت بسیاری از واحدهای مسکونی مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان رعایت نمی‌شود که این مساله موجب هدررفت انرژی می‌شود. در چنین شرایطی، هوشمندسازی تجهیزات چندان موثر نیست. باید ابتدا یک فضای استاندارد و امن ساخته شود و سپس در خصوص هوشمندسازی تجهیزات صحبت شود. تا زمانی که از واردات دستگاه‌ها و ماشین‌آلات دست‌دوم حمایت می‌شود، مباحثی مانند هوش مصنوعی و هوشمندسازی کاربردی نخواهد داشت. پیشنهاد می‌شود کمیسیون‌های انرژی، صنعت و اقتصاد دیجیتال نشستی مشترک با پیمانکاران صنعت ساختمان به منظور رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، داشته باشند.

سید حسین هاشم‌نیا، فعال حوزه ITC گفت: این کمیسیون به تازگی در سازمان نصر کشور راه‌اندازی شده است. ما در حوزه حفاظت الکترونیک فعالیت می‌کنیم. شرکت‌ها و کارخانجات بزرگی به‌عنوان تولیدکننده، واردکننده و تامین‌کننده قطعات اولیه در این حوزه مشغول به کار هستند. با توجه به این که در این حوزه متولی خاصی وجود ندارد، پیشنهاد می‌شود کمیسیونی در ذیل اتاق بازرگانی یا کمیته‌ای در کمیسیون صنعت و انرژی تشکیل شود تا بتوانیم در این حوزه بهتر نقش‌آفرینی و مطالبه‌گری کنیم.

رویداد چلنجینو؛ فرصتی برای شناسایی نیاز صنایع با راهکارهای مبتنی بر فناوری
مرتضی عطایی‌نژاد، مدیرعامل یک مرکز نوآوری نیز، در بخشی از نشست اظهار کرد: رویداد چلنجینو در زمینه برق، الکترونیک و انرژی، فرصتی ارزشمند برای شرکت‌های نوپا و استارت‌آپ‌هاست تا ایده‌های نوآورانه خود را با توجه به نیاز صنایع در این حوزه‌ها معرفی کنند. با توجه به اهمیت روزافزون بهینه‌سازی مصرف انرژی، اتوماسیون تولید و ورود به صنعت نسل چهار در زمینه‌های برق و الکترونیک، برگزاری چنین رویدادی می‌تواند گامی موثر در جهت توسعه این حوزه‌ها، ایجاد ارتباط میان فعالان مختلف اکوسیستم و کمک به رشد و شکوفایی اقتصاد باشد.

وی افزود: رویداد چلنجینو در ۲۸ بهمن ماه برگزار خواهد شد و هدف آن شناسایی نیازهای صنایع برق و الکترونیک، ارائه راهکارهای مبتنی بر فناوری برای رفع چالش‌ها، معرفی ایده‌های نوآورانه، ایجاد ارتباط بین شرکت‌های نوپا و متخصصان، تقویت اکوسیستم نوآوری در این حوزه و معرفی فناوری‌های نوین در صنعت است.

مریم امیری‌جامی، مدیر فن‌بازار منطقه‌ای خراسان رضوی، در پایان این نشست گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی طبق دستورالعمل ۱۴۰۳، برای پروژه‌های فناورانه از ابتدای مسیر تا انتها مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض به واحدهای صنعتی کمک می‌کند. این واحدها باید در شهرک‌ها یا نواحی صنعتی مستقر باشند و در صورتی که خارج از این واحدها قرار دارند، باید دارای پروانه بوده و بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال نداشته باشند.
وی اضافه کرد: این کمک به مشاوران و شرکت‌های فناور که نیازهای صنایع را برطرف می‌کنند، تعلق می‌گیرد. در بحث انتقال فناوری از خارج از کشور، این کمک مالی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

 

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 206530 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید