جمعه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-25
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 10694 |
تاریخ انتشار : ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۱ | ارسال توسط :
129 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

با وجود آغاز تعیین تکلیف سپرده‌گذاران تعاونی منحله فرشتگان، تجمعات همچنان ادامه دارد. این بار تقاضای دریافت سود وجوهی که در این تعاونی سپرده شده بود عامل اعتراض ذینفعان است. با این حال عدم پرداخت سود نیز ماجرای خاص خود را دارد. به نقل از ایسنا، سرانجام بعد از چند ماه درگیری و تجمع سپرده‌گذاران تعاونی‌های […]

با وجود آغاز تعیین تکلیف سپرده‌گذاران تعاونی منحله فرشتگان، تجمعات همچنان ادامه دارد. این بار تقاضای دریافت سود وجوهی که در این تعاونی سپرده شده بود عامل اعتراض ذینفعان است. با این حال عدم پرداخت سود نیز ماجرای خاص خود را دارد.

به نقل از ایسنا، سرانجام بعد از چند ماه درگیری و تجمع سپرده‌گذاران تعاونی‌های کاسپین و انجام امور مربوطه، این موسسه فرآیند تعیین تکلیف سپرده‌گذاران آن آغاز شد. البته باید یادآور شد از هشت تعاونی که به مجموعه کاسپین پیوسته و در پایان سال ۱۳۹۴ مجوز فعالیت دریافت کردند این تعاونی بزرگ فرشتگان بود که به دلیل حجم بالای بدهی همواره بیشترین تجمع سپرده‌گذاران را به همراه داشته و عمده مشکلاتی که کاسپین را درگیر کرد از این محل نشأت می‌گرفت.

اما در جریان ساماندهی کاسپین مواردی پیش آمد که این روند را با مشکلاتی مواجه کرد و در مجموع پرداخت سپرده‌ها و به تبع آن سود وجوه سپرده‌گذاران تعاونی‌های زیرمجموعه با مشکل مواجه شد. در آن زمان گفته می ‌شد که با توجه به کمبود نقدینگی که کاسپین با آن مواجه است بعد از نقل و انتقال دارایی‌ها و  تامین نقدینگی لازم احتمالا درمورد سود معوق شده سپرده‌گذاران در دوره‌ای که کاسپین با حواشی مواجه شده نیز تصمیم گیری خواهد شد.

به هر صورت با تعیین وضعیت دارای و بدهی اکثر تعاونی‌ها و انتقال بخش عمده‌ای از دارایی فرشتگان به کاسپین، با تصمیم مشترکی که اخیرا قوه قضاییه و بانک مرکزی گرفتند از ۲۸ اردیبهشت‌ماه(هفته گذشته) تعیین تکلیف سپرده‌گذاران تا سقف ۱۰ میلیون تومان تعاونی فرشتگان آغاز شد.

بر این اساس حدود ۴۰۰ هزار نفر که تا سقف ۱۰ میلیون تومان سپرده داشتند در اولویت پرداخت قرار گرفتند که با اتمام این مرحله تا ۸۷ درصد سپرده‌گذاران تعیین تکلیف می‌شدند، همچنین قرار شد از نهم خردادماه سپرده‌گذاران تا سقف ۲۰ میلیون تومان در مرحله پرداخت قرار گیرند که در مجموع ۹۰ درصد سپرده‌گذاران فرشتگان تعیین تکلیف می‌شوند.

به دنبال این تجمع، موسسه کاسپین طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد با این‌که جمعی از سپرده‌گذاران در مقابل شعب کاسپین و دفتر مرکزی آن نسبت به حذف سود سپرده‌ها اعتراض کرده‌اند، اما این تصمیم توسط مدیرعامل و هیات مدیره موسسه کاسپین صورت نگرفته است و هیات مدیره تلاش خود را برای صیانت از سود و اصل سپرده مشترکان به کار خواهد گرفت.

بعد از این اعلام کاسپین که مدعی می‌شد هیات مدیره کنونی و یا قبلی این موسسه در قطع پرداخت سود دخالتی نداشته‌اند ماجرا از منابع دیگر نیز پیگیری شد.

ظاهرا از شهریورماه سال ۱۳۹۴ که تعاونی فرشتگان و تعداد دیگری از تعاونی‌ها در فرآیند ساماندهی قرار گرفته و قرار شده تحت یک مجموعه باشند این تعاونی اعلام انحلال داشته و فعالیت آن متوقف می‌شود. با این وجود همچنان سود به سپرده‌گذاران پرداخت می‌شده و در ادامه هم وقتی که زیرمجموعه کاسپین قرار می‌گیرد پرداخت سود ادامه داشته است. این برخلاف ضوابط بانکی بوده است، چرا که در این دوره فعالیتی در تعاونی فرشتگان انجام نمی‌شد که قرار باشد سودی در نتیجه آن حاصل شده  و به آنها پرداخت شود.

این در حالی است که اخیرا فرشاد حیدری -معاون نظارت بانک مرکزی- نیز در اشاره‌ای که به برخی تخلفات این تعاونی‌ها داشت موضوع سود را نیز مورد توجه قرار داده و گفته بود که پرداخت سودهای غیرواقعی از جمله مواردی بود که ناشی از فعالیت عملیاتی تعاونی‌ها نبوده بلکه از محل وجوه سپرده‌گذاران جدید سود به سایر سپرده‌گذاران پرداخت می‌شود.

از سویی دیگر یک حساب و کتاب ساده نشان می‌دهد که اگر به استناد اعلام دادستان تهران بدهی فرشتگان ۴۰۰۰ میلیارد تومان باشد و در سویی دیگر با اعلام اخیر بانک مرکزی تاکنون ۲۵۰۰ میلیارد تومان از دارایی‌های تعاونی‌های منحله فرشتگان شناسایی شده که قابل انتقال به کاسپین باشد و همچنین ارزیابی حدود ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر از دارایی‌ها نیز به زودی تمام شود، در مجموع این دارایی را به ۳۱۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد داد. در این حالت حدود ۹۰۰ میلیارد تومان دیگر برای تسویه بدهی ۴۰۰۰ میلیاردی فاصله وجود دارد که باید با تبدیل املاک و دارایی‌های دیگر فرشتگان آن را محقق کرد. در این شرایط برای پرداخت سودی که از محل سپرده‌های مردم پرداخت شده، منابعی وجود ندارد و تنها به پرداخت آورده اکتفا خواهد شد.

پیش تر نیز در مورد موسسات غیر مجازی که در جریان ساماندهی قرار گرفتند هم سودی بابت سپرده‌ها در جریان انحلال آنها به سپرده‌گذاران پرداخت نشد که از جمله آنها می‌توان به موسسه ثامن الحجج اشاره کرد که با وجود بدهی بالا به مشتریان، منابع نقد چندانی در اختیار نداشته و در نهایت با خط اعتباری حدود ٢۵٠٠ میلیاردی بانک مرکزی بود که سپرده گذاران آن تعیین تکلیف شدند.

پایان خبر- س ر

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 10694 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید