شنبه, ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-02
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 11620 |
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۹:۲۰ | ارسال توسط :
132 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

یک کارشناس بین المللی انرژی می گوید اینکه آمریکا و به پیروی آن رسانه های مختلف تلاش می کنندتا تصمیم احتمالی امروز اوپک را بی تاثیر جلوه دهند، خود به تنهایی نشان از سیاست موفق اوپکی ها دارد. به نقل از مهر، محمد صادق معماریان، کارشناس بین المللی انرژی با تاکید بر اینکه آمریکا درصنعت […]

یک کارشناس بین المللی انرژی می گوید اینکه آمریکا و به پیروی آن رسانه های مختلف تلاش می کنندتا تصمیم احتمالی امروز اوپک را بی تاثیر جلوه دهند، خود به تنهایی نشان از سیاست موفق اوپکی ها دارد.

به نقل از مهر، محمد صادق معماریان، کارشناس بین المللی انرژی با تاکید بر اینکه آمریکا درصنعت نفت به نقطه استیصال رسیده است، گفت: نیم نگاهی به تحلیل های موجود در رسانه های مختلف بین المللی همانند رویترز، بلومبرگ و …نشان می دهد که ایالات متحده برای تضعیف جایگاه اوپک جنگ روانی راه انداخته است و تلاش می کند تا تولید شیل اویل ها را مقرون به صرفه معرفی کرده و به نوعی آن را رقیب نفت اوپک معرفی کند. حال آنکه چنین نیست.

اوپک امروز قرار است طی نشستی در وین، درباره تداوم کاهش تولید نفت تصمیم گیری کند. بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان نیز در این نشست حضور خواهد داشت.

او با اشاره به این مطلب که اگر آمریکا بخواهد ۹۵ هزار بشکه از ذخایر استراتژیک خود را روانه بازار کند به زمانی ۱۰ ساله نیازمند است، ادامه داد: ایالات متحده دارای بیش از ۷۰۰ میلیون بشکه ذخایر استراتژیک است که در گذشته سابقه فروش ۲۰ میلیون بشکه آن را البته با تایید پارلمان این کشور و به منظور جبران بخشی از کسری بودجه خود دارد. باید در نظر داشت که روانه شدن این حجم از نفت به بازار بی شک موجب مازاد عرضه و کاهش قیمت ها می شود، بنابراین به ضرر این کشور خواهد بود.

به گفته این کارشناس نفت، بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی تولید روزانه نفت آمریکا رقمی معادل ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه است که این میزان در سال های پیش از اجرای طرح فریز نفتی از سوی اوپکی ها، عددی معادل ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه را به خود اختصاص می داده است. به این ترتیب می‌بینیم که هم اکنون ایالات متحده ۲۰۰ هزار بشکه در روز از میزان تولید نفت خود در گذشته عقب افتاده است. گفتنی است که با کمبود نیروی کار در آمریکا، هزینه های تولید و خدمات شرکت های نفتی افزایش یافته و در همین راستا، ترامپ ایده معافیت های مالیاتی برای معادن و مخازن نفتی ( طرح های تشویقی) را مطرح کرد و از سویی دیگر با مطرح کردن احتمال عرضه ذخایر استراتژیک نفتی به بازار و با ایجاد یک جنگ روانی تلاش کرد تا مهره های بازار نفت را به نفع خود آرایش دهد.

معماریان تصریح کرد:با افزایش عرضه نفت به بازار شاهد شکل گیری دو روند تحولی عکس هم هستیم. نخست اینکه با مازاد عرضه، نرخ طلای سیاه به شدت سقوط می کند، این در حالی است که هشدار ثانویه مازاد عرضه نفت در بازار، کاهش حجم ذخایر است که می تواند به خودی خود منجر به افزایش قیمت شود.

تلاش بی فایده!

این کارشناس بین المللی انرژی اختلافات سیاسی در عین اشتراکات اقتصادی ایران و عربستان را فرصتی دانست که مسوولین ایرانی باید از آن به بهترین شکل ممکن و در راستای تامین حداکثری منافع ملی استفاده کنند.

او همچنین تاکید کرد:در ایران مباحث ژئوپولتیکی در دو محور نفتی(اقتصادی) و سیاسی مطرح می شود. به طور مثال عربستان که ممات آن به درآمدهای نفتی اش وابستگی دارد در بحث منافع اقتصادی با ایران هم راستا است چرا که در صورت نبود درآمد کافی نمی تواند هزینه های دولت پر خرج خود را تامین کرده و از ایالات متحده آمریکا تسلیحات خریداری کند. پس پیشنهاد می شود مسوولین ایرانی با به کار گرفتن رویه ای مناسب از این فضا حداکثر بهره برداری را در راستای تامین حداکثری منافع ملی کشور داشته باشند.

پایان خبر- س ر

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 11620 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید