غلامحسین محسنی اژهای گفت:اقتصاد ایران بانک محور است و بار بسیاری از چرخه های فعال اقتصادی کشور بر دوش بانکها و موسسات اعتباری است که به نوعی کار پولی و بانکی انجام می دهد. از نظر دولتهای گذشته و همچنین مجالس قبلی سیستم بانکی ما نیاز به اصلاحات اساسی و تحول بنیادین دارد و اگر […]
غلامحسین محسنی اژهای گفت:اقتصاد ایران بانک محور است و بار بسیاری از چرخه های فعال اقتصادی کشور بر دوش بانکها و موسسات اعتباری است که به نوعی کار پولی و بانکی انجام می دهد.
از نظر دولتهای گذشته و همچنین مجالس قبلی سیستم بانکی ما نیاز به اصلاحات اساسی و تحول بنیادین دارد و اگر نظر مدیران بانکی هم همینطور است، دقیقاً چه اصلاحاتی باید انجام شود و چه برنامهای دارند و چه کارهایی باید انجام داد و چه گامهایی تا کنون برداشته شده است؟
ضوابط، قوانین و مقررات، ساختار و عامل انسانی در سلامت و موفقیت هر دستگاه یقیناً موثر است اما نقش کلیدی در موفقیت و سلامت حرکت هر دستگاهی را مدیران عالی آن مجموعه برعهده دارند.
اگر قانون و ضابطه خوبی وجود داشته باشد و نیروی انسانی کارآمد هم باشد اما مدیری که بتواند مجموعه را به خوبی هدایت کند وجود نداشته باشد نظام اداری توفقی چندانی به دست نخواهد آورد.
رئیس دستگاه قضا، با بیان اینکه نقش کلیدی موفقیت بانکها بر عهده مدیران عالی رتبه، اعضای هیأت و روسای حوزه هاست به تبیین مشکلات احصا شده در جریان بررسی پروندههای کیفری و حقوقی مربوط به بانکها پرداخت و خواستار توجه جدی مدیران بانکها به مسائلی چون اعتبارسنجی برای پرداخت تسهیلات، اخذ وثایق مناسب و نظارت بر پرداخت تسهیلات و نحوه مصرف آن شد.
وی، کارشناسی غیرواقعی در مناقصات و مزایده ها و اخذ وثایق و معاملات را یکی از معضلاتی که موجب بروز فساد و مشکل در حوزه بانکها می شود، گفت: گاهی برخی پروژه ها پیچیده و مهم هستند و به آسانی نمی توان آنها را کارشناسی کرد اما می توان تشخیص داد که یک ساختمان مسکونی که برای آن فرضاً ۲۰۰ میلیارد ارزش گذاری شده قیمت واقعی دارد یا نه.
گاهی دیده شده ملکی تا ۱۰ برابر قیمت واقعی ارزش گذاری شده یا با اختلاف بسیار فاحش زیر قیمت کارشناسی شده که این نوع کارشناسی ها هم برای بانکها و هم برای مردم و هم برای دستگاه قضایی دردسر ایجاد کرده است.
بی توجهی به نحوه به روز کردن تسهیلات معوقه و تهاتر بین طلب و بدهی بانکها و نادیده گرفتن ضوابط و مقررات و قواعد ناظر بر روابط بین بانکی را از دیگر مسائلی دانست که موجب بروز فساد در شبکه بانکی میشود که گاهی حتی رأس بانکها و مدیران عالی را درگیر کرده و موجب خدشه دار شدن اعتبار نظام بانکی و اعتماد مردم می شود.