معاون رئیسجمهور در نشستی با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با محوریت حوزه صنایع دستی، تأکید کرد: اگر بتوانیم فرصت آشنایی با صنایع دستی را برای کودکان فراهم کنیم، احساس بیهویتی در نسل آینده کمتر خواهد شد. به نقل از ایسنا رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری – گفت: یکی از جدیترین موضوعاتی که […]
معاون رئیسجمهور در نشستی با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با محوریت حوزه صنایع دستی، تأکید کرد: اگر بتوانیم فرصت آشنایی با صنایع دستی را برای کودکان فراهم کنیم، احساس بیهویتی در نسل آینده کمتر خواهد شد.
به نقل از ایسنا رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری – گفت: یکی از جدیترین موضوعاتی که در این سازمان پیگیری میشود، این است که به موازات دو حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، بتوانیم حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی را در نظام برنامهریزی و نظام سیاستگذاری در جایگاه واقعی خودش قرار دهیم.
او ادامه داد: ما خود را مکلف کردیم که سند ملی صنایع دستی را در سال اول برنامه ششم آماده کنیم. معاونت صنایع دستی با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای موجود این حوزه کارگروههایی را تعریف خواهد کرد تا در پایان سال این سند را ارائه کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اهمیت بحث فروش و صادرات صنایع دستی، گفت: با پایان کار شرکت تصفیه، ظرفیتهای این شرکت به سازمان تزریق شد و عملا معاونت صنایع دستی از پشتوانه خوبی که اصالتا متعلق به این حوزه بود، برخوردار شد و میتواند از این ظرفیتها استفاده کند. همچنین فروشگاههای بزرگ صنایع دستی به سازمان برمیگردند.
او ادامه داد: بهعنوان مثال، معاونت صنایع دستی میتواند انبار کنار فرودگاه را احیا و آن را تبدیل به مرکزی کند تا در قالب طرح پیوند از ظرفیتهایش استفاده شود. همچنین کیوسکهای صنایع دستی طراحی شوند تا در کنار معابر تاریخی از این کیوسکها استفاده کنیم. ضعف محوطه تاریخی خیابان ۳۰ تیر، این است که بیش از ۱۵ کیوسک اغذیهفروشی در آنجا برپا شده است، اما هیچکدام از این کیوسکها، صنایع دستی ارائه نمیدهند. وقتی در این خیابان دائم گردشگران داخلی و خارجی تردد میکنند، باید عرضه صنایع دستی نیز وجود داشته باشد. قرار است کیوسکهایی برای نصب در بافتها و اماکن تاریخی طراحی شود، این کیوسکها حتی میتوانند به المانهای شهری نیز تبدیل شوند و محصولات صنایع دستی را عرضه کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه سعی شده از ظرفیت پایگاههای میراث فرهنگی، وزارت کشور، دهیاریها، بنیاد مسکن، صندوق کارآفرینی امید و… برای توسعه فعالیتهای حوزه صنایع دستی کمک گرفته شود، اضافه کرد: معاونت صنایع دستی طرح ۶۰ تا ۷۰ هزار شغل را پیشنهاد داد و میتوان ظرفیتهای خوبی را در اشتغال تا پایان سال ایجاد کرد. امیدوارم تا پایان امسال بتوانیم دین کوچکی را به فعالان حوزه صنایع دستی ادا کنیم.
پایان خبر-س ر