معاون مهندسی و توسعه مدیر عامل شرکت ملی نفت در نشستی خبری در جمع خبرنگاران به بحث قرارداد فاز ۱۱ با کنسرسیومی به رهبری توتال پرداخت و با اشاره به ترک تشریفات مناقصه در مورد فاز ۱۱ پارس جنوبی خاطر نشان کرد: ۱۰ فاز دیگر در پارس جنوبی در گذشته به صورت ترک مناقصه اجرا […]
معاون مهندسی و توسعه مدیر عامل شرکت ملی نفت در نشستی خبری در جمع خبرنگاران به بحث قرارداد فاز ۱۱ با کنسرسیومی به رهبری توتال پرداخت و با اشاره به ترک تشریفات مناقصه در مورد فاز ۱۱ پارس جنوبی خاطر نشان کرد: ۱۰ فاز دیگر در پارس جنوبی در گذشته به صورت ترک مناقصه اجرا شدند.
غلامرضا منوچهری درباره دلیل عدم برگذاری مناقصه برای فاز ۱۱ اظهار داشت: این فاز تنها پروژه باقیمانده پارس جنوبی بود، طبیعتا انتظار داشتیم که سریعتر به تولید برسد. فاز ۱۱ در نقطه مرزی ما است. کما اینکه فاز ۱۴، ۲۲، ۲۳، ۲۴ و ۱۳ بیش از ۷ سال است که شروع شده اند و افق روشنی از تکمیل آنها نداریم. این قرارداد از نظر تامین مالی هم باید در بسته کاری واگذار می شد که به سرعت انجام و تامین مالی داشته باشیم و در عین حال که ۱۰ فازدر پارس جنوبی به صورت ترک مناقصه اجرا شده اند و با توجه به آمادگی توتال و برآورد شرکت نفت سریعترین کار واگذاری توسعه به کنسرسیومی با رهبری توتال بود.
معاون شرکت ملی نفت درباره نظارت بر اجرای قرارداد تصریح کرد: هیات نظارت بر قراردادهای نفتی، دادستان، نمایندگان قوه قضائیه، دو نماینده مجلس، نمایندگانی از وزارت نفت به طور دائم بر قراردادهای نفتی نظارت می کنند اما در قالب هیات خاصی نیست، POGC به عنوان نماینده ما حضور دارد و سازمان مدیریت مهندس تلفیقی نفت و کل بدنه شرکت نفت از جمله حضور ۵ نفره در یک ممیته مدیریت که مصوبات این کمیته به تایید شرکت ملی نفت می رسد.
وی درباره اعلام عمومی متن قرارداد نیز توضیح داد: بطور کلی عرف نیست که قراردادهایی در این مقیاس به عموم داده شود و مهر محرمانگی و سری دارند و تا به حال هم منتشر نشده اند و فقط درفت قرارداد ممکن است داده شود.بنا بر این متعهدیم که اعداد و ارقام داده نشود ضمن اینکه از دید قدرت چانه زنی هم به ضرر ما است، گرچه نهادهای نظارتی دسترسی دارند و متن کامل آن به شرکت ملی نفت و مراجع عالی کشور و ارگان هایی که لازم باشد ارسال می شود اما برای عموم و رسانه ها محرمانه است.
وی ادعای تحت فشار بودن از سوی برخی شرکت ها برای واگذاری فاز ۱۱ را رد کرد و گفت: خود ما به پیمانکار خارجی فشار می آوریم که باید در تمام لیست ها پیمانکار ایرانی حضور داشته باشد.
منوچهری در ادامه با اشاره به آنچه پیمانکار باید رعایت کند، گفت: اگر پیمانکار تا ۲ سال نتوانست ۵۰۰ میلیون دلار را نهایی کند قرارداد گرفته می شود و هر قدر خرج کرده باشد بازپرداختی نخواهد داشت و یا اگر در حین اجرا کار متوقف شود نیز کار از پیمانکار گرفته می شود و یا مثلا اگر تعهدات ساخت کمپرسور را اجرا نکند جریمه می شود، بنا بر این پیمانکار به حال خود رها نیست.
پایان خبر- س ر