یکی از این زوائد، تبلیغات محیطی از جمله بنرها، لمپوست ها، بیلبوردها، استرابوردها، تلویزیونهای شهری و غیره است. تبلیغاتی که گاهی پشت برخی از آنها هیچگونه تفکر تخصصی خاصی نیست. در شهر گرگان هم چنین است، متأسفانه در سالهای اخیر، گرگان به شهری در قُرُق بنرهای تبلیغاتی تبدیل شده، بنرهایی که بدون توجه به چهره […]
یکی از این زوائد، تبلیغات محیطی از جمله بنرها، لمپوست ها، بیلبوردها، استرابوردها، تلویزیونهای شهری و غیره است. تبلیغاتی که گاهی پشت برخی از آنها هیچگونه تفکر تخصصی خاصی نیست.
در شهر گرگان هم چنین است، متأسفانه در سالهای اخیر، گرگان به شهری در قُرُق بنرهای تبلیغاتی تبدیل شده، بنرهایی که بدون توجه به چهره شهر، محلی برای کسب درآمد شدهاند.
مهدی فندرسکی ، کارشناس برنامهریزی شهری اظهار کرد: در گرگان از ابزارها و شیوههای محدود تبلیغاتی برای اطلاعرسانی استفاده میشود و یکی از این مدلها شیوه منسوخ شده نصب بنر در معابر عمومی و میادین شهرها است.
وی افزود: استفاده از این نوع شیوه اطلاعرسانی و افزایش نصب بنرهای مختلف تبلیغاتی سبب نازیباییهای بصری شهر شده و به معابر جلوه بسیار بدی داده است.
فندرسکی تصریح کرد: سهم بسیاری از شهرهای بزرگ از توسعه، آلودگیهای شنیداری و دیداری و آشفتگی ساختاری برای زندگی بشری است بنابراین باید سعی کنیم تا این آلودگی از شهر زدوده شود.
وی گفت: در تبلیغات محیطی قواعدی باید رعایت شود تا مخاطب دچار آشفتگی ذهنی در مواجه با پیامهای متفاوت نشود.
وی با بیان اینکه برای رفع زوائد بصری باید بنرها جمعآوری شود، گفت: اخیراً نهادهای بسیاری اقدام به نصب تابلوهای دیجیتال برای بیان عملکرد خود کرده و یا به بهانه تبلیغ، اطلاعرسانی و یا تبریک اقدام به نصب بنر در دیواره اداره یا حتی پیادهرو میکنند، این امر چهره بصری شهر را خدشهدار میکند.
فندرسکی افزود: بیشترین ناهمگونی و ایجاد نمای نامطلوب در میدانها و خیابانهای اصلی دیده میشود، نمایی آشفته از بنرها و تابلوهای قد و نیم قد که شهر را در برگرفتهاند.
وی تأکید کرد: توجه به زیباسازی فضای شهری و ایجاد هماهنگی برای ارتقاء سیمای بصری شهر و الزام به نصب تابلوهای یکرنگ و یکدست و یک اندازه، اجرای طرحهای خلاقانه و پایدار با توجه به اوضاع جوی منطقه و در نظر گرفتن طرحهایی که در مدت کوتاه بارش باران و رطوبت هوا آن را از بین نبرد، میتواند تا حد زیادی از آشفتگی سیمای گرگان بکاهد.
فندرسکی خاطرنشان کرد: مدیران شهری میتوانند با ایجاد جذابیتهای بصری در نما و منظر شهری متناسب با هویت و فرهنگ شهر و مشورت با نخبگان و متخصصان امر به ایجاد فضایی مطلوب و چشمنواز از سیمای شهری نائل آمده و در همین راستا طرح جامعی برای ساماندهی آن تدوین کنند.
وی اذعان کرد: در این طرح شیوه اصولی تبلیغات، در نظرگرفتن مکانهای خاص، مسدود نشدن دورنمای شهر و غیره باید لحاظ شود.
رئیس شورای اسلامی شهر گرگان گفت: انواع مختلف موضوعات تبلیغاتی تعریف شده داریم، از جمله استندها، بیلبوردها، لمپوست ها، پلهای هوایی و یا تبلیغاتی که برای تاکسیها و ایستگاههای اتوبوس صورت میگیرد و زیر نظر سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری گرگان است.
وی افزود: تبلیغات بیلبوردها زیر نظر سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است اما تبلیغات را طی مزایدهای به شرکتهای خصوصی واگذار کردهاند.
یوسفی گفت: این شرکتها برای انجام تبلیغات به شرکتهای پیمانکار مراجعه کرده و طراح برای آنها طرح تبلیغاتی تهیه میکند. این طرح قبل از نصب در سطح شهر باید تأییدیه اداره فرهنگ و ارشاد استان را بگیرد تا مغایرتی با ضوابط تعریف شده نداشته باشد.