رییس جهاددانشگاهی از مزایای رعایت «اقتصاد مقیاس» به ایجاد حجم بازار مناسب برای تولیدکنندگان با کاهش هزینه های تولیدو بالاسری و هم چنین فراهم آمدن شرایط رقابت با سازندگان خارجی اشاره کرد. دکتر حمیدرضا طیبی با بیان اینکه یکی از نکاتی که کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در برنامهریزی توسعه صنعتی – اقتصادی […]
رییس جهاددانشگاهی از مزایای رعایت «اقتصاد مقیاس» به ایجاد حجم بازار مناسب برای تولیدکنندگان با کاهش هزینه های تولیدو بالاسری و هم چنین فراهم آمدن شرایط رقابت با سازندگان خارجی اشاره کرد.
دکتر حمیدرضا طیبی با بیان اینکه یکی از نکاتی که کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در برنامهریزی توسعه صنعتی – اقتصادی و رقابتپذیری تولیدات خود به آن در کنار توسعه فناوری و سایر عوامل مرتبط با تولید توجه داشتهاند “رعایت اقتصاد مقیاس” است؛ توجه به این نکته را در دولت آینده بسیار با اهمیت دانست و گفت: ایجاد حجم بازار مناسب برای تولیدکنندگان باعث کاهش هزینههای تولید و کاهش هزینههای بالاسری در اشکال مختلف آن میشود و به این ترتیب هم مصرفکنندگان داخلی از مزایای آن بهرهمند میشوند و هم امکان رقابت با سازندگان خارجی بوجود میآید.
وی در ادامه در خصوص سایر مزایای رعایت “اقتصاد مقیاس” افزود: سودآوری بنگاهها نیز در این وضعیت بسیار بیشتر بوده و امکان هزینهکرد در بنگاهها برای توسعه واحدهای R&D مستقل و یا عقد قرار با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی جهت ارتقاء و روزآمدسازی فناوریهای آنها و همچنین استفاده از تجهیزات مدرنتر برای کاهش هزینههای تولید فراهم میشود.
وی افزود: شبکههای زنجیرهای تولید در کنار تولیدکنندگان بزرگ شکل میگیرد. ما این تجربه موفق را در دو شرکت اتومبیلسازی خود در قبل از تحریمها، و بردن بسیاری از خریدها به چین، داشتیم و اگر اشکالی داشت باید آن اشکالها رفع میشد.
رئیس جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: اکنون که دولت تدبیر و امید با تلاش برای اجرائی شدن برجام و رفع تحریمها، برنامهریزی برای کاهش سود بانکی، جدیت در انتقال فناوری در قراردادهای خارجی بدنبال ارتقاء توان و تولید داخل میباشد، ضروری است در آستانه تشکیل دولت دوازدهم بسیار جدی به بحث اقتصاد مقیاس به صورت علمی و کارشناسی توجه شده و اجرای آن در دست اقدام گیرد.
پایان خبر- س ر