یکشنبه, ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-06-04
کد خبر: 28047 |
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰ | ارسال توسط :
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان استانداری گلستان، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور به امضاء رسید، ۵۷۱ آب‌بندان در سطح استان گلستان طی دو سال با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان لایروبی، مرمت و بهسازی خواهد شد محمدتقی کمال ‎غریبی  اظهار کرد: با پیگیری‌ها، […]

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان استانداری گلستان، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور به امضاء رسید، ۵۷۱ آب‌بندان در سطح استان گلستان طی دو سال با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان لایروبی، مرمت و بهسازی خواهد شد

محمدتقی کمال ‎غریبی  اظهار کرد: با پیگیری‌ها، تفاهم‌نامه مرمت و بهسازی ۵۷۱ آب‌بندان در سطح استان با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان فی‌ما بین وزیر جهاد کشاورزی و معاونین، رئیس سازمان مدیریت و برنامه بودجه کشور، استاندار گلستان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، رئیس جهاد کشاورزی استان و مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان به امضاء رسید. در این تفاهم‌نامه مقرر شد این اعتبار طی دو سال به صورت ۵۰ درصد اعتبار ملی و ۵۰ درصد  اعتبارات استانی و با مشارکت بهره‌برداران تأمین شود.

وی افزود: آب‌بندان‌هایی که نیاز به مرمت و بازسازی، ایستگاه پمپاژ، شبکه برق ۲۰۰ کیلو ولت و کانال های آبرسان ورودی و خروجی که در سنوات پیش بر اثر سیل یا موارد دیگر تخریب شدند، مشمول این طرح می‌شوند.

کمال‌غریبی تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های وزارت نیرو سالانه حدود ۸ میلیارد متر مکعب بارش باران در دسترس است و روان آب کنترل شده به جز تبخیر و مصارف دیگر حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب است که با احداث و مرمت و بهسازی آب‌بندان‌ها می‌توان از این منابع آب سطحی استفاده بهینه کرد.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان گلستان افزود: با احداث و توسعه آب‌بندان‌ها می‌توان نسبت به تأمین آب مورد نیاز جهت آبیاری کامل محصولات تابستانه چون سویا، پنبه و آفتابگردان به حجم ۲۰۰۰ متر مکعب برای هر هکتار اقدام کرد. این کار باعث جلوگیری از کاهش عملکرد محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده و جایگزینی منابع آب سطحی با منابع زیر زمینی در جهت کاهش برداشت از سفره‌های آب زیر زمینی خواهد شد. از آب‌بندان‌ها برای پرورش ماهی، گردشگری و … که باعث اشتغال‌زایی می‌شود هم می‌توان استفاده کرد.

وی به شکل‌گیری مدیریت مشارکتی آب و ایجاد تشکل‌ها در روستاهایی مانند محمدآباد گرگان و شفیع آباد رامیان اشاره و خاطرنشان کرد: در روستای شفیع‌آباد در سال ۹۶ عملیات یکپارچه‌سازی اراضی در سطح ۸۰ هکتار، سیستم آبیاری تحت فشار تیپ در سطح ۲۰۰۰ هکتار، خطوط انتقال آب با لوله به اندازه ۴ کیلومتر و تأمین آب اراضی شیبدار در سطح ۱۷۰ هکتار به صورت مدیریت مشارکتی آب و لایروبی و مرمت آب‌بندان ۲۰ هکتاری با مشارکت بهره‌برداران آغاز شد و تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

کمال‌غریبی یادآور شد: این کار به‌عنوان یک طرح یکپارچه و به صورت الگویی است که با توجه به تغییرات اقلیم و در راستای استفاده از منابع آبی قرار است چندین سایت مانند شفیع‌آباد و محمد آباد در دستور قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ۳۴۴ رشته قنات در سنوات گذشته در استان وجود داشته که هم‌اکنون ۱۶۰ رشته قنات دایر است. مابقی به‌علت  سیل و یا توسط عوامل دیگر از جمله انسانی تخریب شده و برخی نیز به‌صورت فصلی شده‌اند که با پیگیری‌ها، اعتبارات ملی برای احیاء قنوات در نظر گرفته شده است.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان گلستان یادآور شد: از این محل سالانه ۱۵ رشته قنات در دستور کار مدیریت استان قرار گرفته و ۵ رشته از منابع استانی که امیدواریم با کمک بهره‌برداران بتوان سالانه ۲۰ رشته قنات را در استان احیاء و مدیریت کرد.

کمال غریبی در ادامه گفت: از سال ۹۵ مطالعات ۲۲ هزار هکتاری زهکشی اراضی در شهرستان‌های بندر ترکمن و گمیشان آغاز شده و عملیات اجرایی آن از سال ۹۶ آغاز شده است که در دهه فجر سال گذشته با حضور مسئولان ۱۲ هزار هکتار تحویل بهره‌برداران شد و ۲۰ هزار هکتار هم در دهه فجر امسال در منطقه گمیشان و آق‌قلا به بهره‌برداران تحویل داده می‌شود.

وی افزود: همچنین عملیات اجرایی ۱۰ هزار هکتار زهکش زیر زمینی پایاب سد گلستان نیز در دهه فجر امسال به بهره‌برداران تحویل داده می‌شود.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان گلستان تصریح کرد: مطالعات ۳۴ هزار هکتاری زهکشی شهرستان‌های گمیشان و آق‌قلا هم در صورت آماده شدن اسناد مناقصه در نیمه دوم سال ۹۷، تامین اعتبار و عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

کمال غریبی گفت: علاوه‌بر زهکشی شمال استان، برنامه زهکشی در اراضی جنوبی که ماندابی وجود دارد در سطح ۴۰۰۰ هکتار در شهرستان‌های گرگان، علی‌آباد کتول، بندرگز و آزادشهر با پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصد در حال اجراست که در صورت عدم پیش آمد مشکلات اجتماعی، ‌امیدواریم بتوانیم در دهه فجر امسال تحویل بهره‌برداران بدهیم.

وی تصریح کرد: EC آب خروجی از زهکش‌های جنوب زیر ۲۰۰۰ است و طبق برآورد مشاور ماهانه ۷۷ میلیون متر مکعب به صورت سالانه در سطح ۷۵ هزار هکتار در اراضی جنوبی تأمین آب می‌شود که می‌توانیم با مدیریت صحیح، از این آب‌های سطحی به جای آب‌های زیرزمینی استفاده بهینه کنیم و این آب‌ها را به سمت آب‌بندان‌ها هدایت و در طول فصول بهار و تابستان استفاده کنیم.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان گلستان یادآور شد: ردیف اعتبارات ملی برای تأمین و انتقال آب اراضی شیبدار از سال ۹۵ با پیگیری‌های فراوان برای استان در نظر گرفته شده است که چندین سایت مانند تیل آباد، آق تقه، کرند، فارسیان، شفیع آباد، دهه محمد آباد و توسکستان در سطح ۲۵۰۰ هکتار در فاز اول در دست اجراست که با اتمام این پروژه‌ها، فازهای بعدی آغاز خواهد شد.

منبع خبر «» است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 28047 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید