دوشنبه, ۲۳ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-10-14
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 6393 |
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵ | ارسال توسط :
193 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با ابراز تاسف از برخی مطالب منتشر شده نادرست درباره فراورده‌های غذایی، از مردم خواست اطلاعات درست را از منابع موثق اخذ کنند. از سوی مهندس نسترن محمدی “غذای دام بودن فراورده سویا” تکذیب شد و در اینباره افزود:  بسیاری از اطلاعات […]

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو با ابراز تاسف از برخی مطالب منتشر شده نادرست درباره فراورده‌های غذایی، از مردم خواست اطلاعات درست را از منابع موثق اخذ کنند.

از سوی مهندس نسترن محمدی “غذای دام بودن فراورده سویا” تکذیب شد و در اینباره افزود:  بسیاری از اطلاعات مربوط به فراورده‌های غذایی که در فضاهای مجازی  منتشر می‌شود، مشمول مضامین سراسر اشتباه یا در بهترین شرایط خیلی اشتباه است؛ کما اینکه اخیرا در یکی از همین شبکه‌هایی که داعیه دهان پر کن بازگشت به تغذیه سالم و سنتی را دارد، مطلبی مشاهده می‌شود که جای تامل فراوران دارد. به عنوان مثال کنجاله سویا محصول تفاله پس از روغن کشی تعریف و از مردم خواسته شده از مصرف سویا یا به زعم آنان این “غذای دام” پرهیز کنند! این مطالب در حالی بیان می شود که با کمترین اطلاعاتی می‌توان به ماهیت زولات سویا که نوع بسیار تصفیه شده‌ای ازپروتئین سویا بوده و غنی از پروتئین با  محتوای ۹۰ درصدی است، پی برد.

وی ادامه داد: از جمله ویژگی‌های این فراورده این است که از آرد سویایی که چربی‌اش گرفته شده تهیه و فاقد چربی و کربوهیدرات است و طعم آن خنثی بوده و به عنوان بهبود دهنده بافت فرآورده‌های گوشتی، افزایش محتوای پروتئینی، بهبود طعم و عامل امولسیون مصرف می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص کنسانتره نیز مطالبی بیان کرد و آنرا حاوی ۷۰ درصد پروتئین دانست که نوعی سویای بدون آب تلقی می‌شود و گفت: این محصول نیز فاقد سبوس، چربی و کربوهیدارت بوده و در فرآورده‌های های مخصوص صبحانه، غذاهای آماده و گوشتی مصرف می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو، آرد سویا را نیز نتیجه آسیاب لوبیای سویا بر شمرد و با بیان اینکه این فراورده نیز در دو نوع دارای چربی کامل و بدون چربی موجود است، گفت: نان حاصل آز آن نیز به دلیل فاقد گلوتن بودن، دارای بافتی متراکم است.

وی همچنین در رد ادعای تفاله پس از روغن کشی بودن سویا، به معرفی پروتئین سویای بافت‌دار (TSP) پرداخت و آن‌را فراورده‌ای متشکل از خمیر آرد بدون چربی سویا و آب  برشمرد.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، محمدی در پایان  خطاب به مردم  گفت: هیچ موضوع دارای حائز اهمیت در حوزه فراورده های غذایی را نباید بر اساس مطالب این گروه‌های روییده بسان قارچ  که عموما نیز با با اهداف خاص شکل می‌گیرند، پذیرفت؛ مگر اینکه اصالت آنها مورد تایید خبرگان و نهادهای متخصص امور باشد.

پایان خبر – ف م

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 6393 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید