حسین انتظامی که از میان گزینه هایی چون سیدمصطفی ابطحی، مصطفی رزاق کریمی، مهدی شفیعی، محمود اربابی، محمد احسانی، رمضانعلی حیدری خلیلی در نهایت حکم سرپرستی گرفت، ظاهرا در شرایطی اضطراری موظف شده امور سینما را موقتا در دست بگیرد.
حیدریان با پایان یافتن مهلت قانونی به کار گیری بازنشستگان، در میانه انبوهی از انتقادات به عملکردش کنار رفت تا میراث پردردسری را برای حسین انتظامی بگذارد که از دستیاری ارشد وزیر به سرپرستی سازمان سینمایی منصوب شده است.
روابط عمومی وزارت ارشاد در متن ضمیمه حکم انتظامی، او را از مدیران نام آشنای عرصه فرهنگ خوانده که تا چندی پیش مسئولیت معاونت امورمطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت و افزوده او در ماه های اخیر به عنوان دستیار ارشد وزیر، در پیشبرد اهداف و برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش موثر داشته که شفاف سازی عملکرد وزارتخانه از جمله آنهاست. انتظامی دکترای تخصصی مدیریت استراتژیک دارد و دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نیز هست و سابقه مدیرعاملی موسسه همشهری و مدیرمسئولی روزنامه جام جم را در کارنامه خود دارد، اماهیچیک از این موارد دلیل موجهی برای پیش بینی توفیق او در سازمان سینمایی نیست. منصبی که حتی چهره ای چون حیدریان نیز با وجود پیشینه اش در این حوزه نتوانست بخوبی در این جایگاه اوضاع را سامان دهد و مهمترین دستاورد او، رشد و تکثیر کمدی های غیراخلاقی و نازل بود. کمدی هایی که صدای اعتراض مردم را هم بلند کرده اند. ضمن اینکه امروز نارضایتی سینماگران از شرایط اکران و بی عدالتی در این حوزه، حتی با وجود راهکارهای ظاهرا کم اثری چون تعیین شورای عالی اکران و نظایر آن نیز کاهشی به خود ندیده است.
انتظامی به عنوان سرپرست سازمان سینمایی و دولتمردی که مجانست خاصی نیز با سینما ندارد، امروز خود را در برابر موجی سهمگین از مسائل مبتلا به سینما و مشکلات رها شده می بیند که برای گذر از آنها باید چاره هایی اساسی بیندیشد.
سایت تابناک اما در بخشی از مطلبی با عنوان «چرا حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی شد و نه رئیس سازمان؟!» حکم سرپرستی را نوعی توافق بین طرفین می داند و می نویسد:«در میان این انتصابها ـ همانگونه که مشخص است ـ تنها شخصی که حکم سرپرستی گرفته، حسین انتظامی است. پرسش اساسی این است که چرا انتظامی با وجود آنکه مورد تأیید نهادهای بالادستی حاکمیتی و دولتی است و مشکلی برای تصدی این کرسی مدیریتی نداشته، سرپرست شده است؟ به نظر میرسد، حسین انتظامی از ترس سوختن در پست ریاست سازمان سینمایی، حاضر به پذیرش این مسئولیت نبوده و به اصرار وزیر برای تمشیت امور در این مقطع حاضر شده، این مسئولیت را تا انتخاب گزینه نهایی بپذیرد.این دوره البته برای انتظامی به نوعی یک فرصت برای استمزاج محسوب میشود و قطعاً اگر ترکشها در دوره سرپرستی انتظامی فراوان باشد، دوره سرپرستی او نیز طولانی نخواهد شد؛ اما اگر سینماگران به سرپرست کنونی روی خوش نشان دهند و انتظامی اطمینان حاصل کند که با حواشی اندک دوره دو ساله مدیریت بر سازمان سینمایی تا پایان این دولت را میتواند پشت سر بگذارد، بعید نیست با اصرار سینماگران حاضر به ماندن در این مسئولیت شود؛ در غیر این صورت، سرپرستی انتظامی به ریاست تغییر نخواهد کرد و او خیلی زود ساختمان سازمان سینمایی را ترک میکند.حسین انتظامی یک ویژگی مثبت برای بسیاری از اهالی سینما و در جهت مدیریت سینما دارد و آن هم عدم برخورداری از سوابق هرگونه فعالیت جدی در حوزه سینماست. او به همین دلیل با برچسب تعلق به یکی از جریانهای سینمایی مواجه نیست. این بیطرفی در ابتدای مسیر انتظامی به او کمک میکند تا بتواند با همه جریانهای سینمای ایران، ارتباط داشته باشد اما تداوم این ارتباط با دشواریهایی همراه خواهد بود».
در هر حال این انتصاب که پیش از آنکه در مسیر اصلاح و ساماندهی امور ارزیابی شود، واکنشی عجولانه و دستپاچه به معذوریتهای «قانون منع به کارگیری بازنشستگان» به نظر می رسد.
