مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در نشست خبری، بیان کرده : گاهی اوقات محصولی با چندین عرضهکننده، در بورس کالا ارائه میشود اما برخی محصولات مانند ورق و فولاد تولیدکنندگان محدودی دارند. البته برخی تولیدکنندگان جزء نیز هستند که میزان تولید آنها سهمی از بازار ندارددر بخش پتروشیمی سه تا چهار تولیدکننده وجود دارد اما در […]
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در نشست خبری، بیان کرده : گاهی اوقات محصولی با چندین عرضهکننده، در بورس کالا ارائه میشود اما برخی محصولات مانند ورق و فولاد تولیدکنندگان محدودی دارند. البته برخی تولیدکنندگان جزء نیز هستند که میزان تولید آنها سهمی از بازار ندارددر بخش پتروشیمی سه تا چهار تولیدکننده وجود دارد اما در ذرت و جو تعداد عرضه کنندگان زیاد است. منتها تعیین کننده قیمت پایه همواره تولیدکننده است. چالشی که اخیرا در موضوع فولاد ایجاد شده ارتباطی با بورس کالا ندارد. شرکت فولاد مبارکه و تولیدکنندگان فولادی معتقد بودند که باید با توجه به دامپینگ چین، تغییراتی در سیاست های تولید فولاد صورت گیرد. همانطور که می دانید محصولات پرمصرف چینی مانند ورق همواره با قیمت هایی پایین تر از قیمت مصرف داخلی به بازارهای جهانی وارد می شود. این در حالی است که چین، تولید ورق را هم به دلیل کاهش مصرف خود کم کرده به طوری که با تولید سالانه ۲۰میلیون خودرو – با افت بسیار شدید- هم اکنون به رقم های پایین تر رسیده است. این موضوع در تسهیل شرایط فروش خودروهای چینی به خوبی نمایان است.
بخشی از این کمبود تقاضا به رکود فعلی کشورهای جهان مربوط می شود. حال اینکه بعضی کشورها سیاست های حمایتی جدیدی را برای صنعت فولاد خود اتخاذ کردند. همانطور که می دانید صنعت فولاد یکی از راهبردی ترین صنایع موجود است و اگر این صنعت در کشور وجود نداشته باشد و محتاج واردات محصولات فولادی باشیم، در آینده ناچار خواهیم بود تا با قیمت های گزاف فولاد مورد نیاز خود را تامین کنیم چراکه کالا، کالای راهبردی است و از این جهت باید تولید خود را حفظ کنیم.
پایان خبر – ف م