مدیر یکی از شرکتهای خدماتدهی حج و عمره در ریاض از درآمد۸۰۰ میلیون ریالی سعودی ها در دوران حج از فروش سوغاتی به حجاج خارجی خبر داد. یکی از رسوم قدیمی ایرانیان این بوده که پس از زیارت و یا حج برای بستگان و خانواده و دوستان سوغاتی بیاورند. البته پیشتر ها سوغاتی شامل ساده […]
مدیر یکی از شرکتهای خدماتدهی حج و عمره در ریاض از درآمد۸۰۰ میلیون ریالی سعودی ها در دوران حج از فروش سوغاتی به حجاج خارجی خبر داد.
یکی از رسوم قدیمی ایرانیان این بوده که پس از زیارت و یا حج برای بستگان و خانواده و دوستان سوغاتی بیاورند.
البته پیشتر ها سوغاتی شامل ساده ترین هدایا مانند مهر و سجاده و عطر بود اما امروز و البته متاسفانه بخشی از وقت زیارت و یا حج به خرید سوغاتی های متنوع می گذرد که موجب می شود زائران از فضای معنوی حج بیرون بیایند ضمن آنکه این کار از نظر اقتصادی نیز به صرفه نیست و باعث خروج پول های زیادی از کشور می شود.
در همین حال، «خالد رمضان»، مدیر یکی از شرکتهای خدماتدهی حج و عمره در ریاض با اشاره به تعداد بالای زائران حج از کشورهای مختلف اظهار کرد: مردان و زنان سعودی باید خلاقیت بیشتری برای ساخت سوغاتیهای جدید نشان دهند تا در مکه و مدینه میان زائران توزیع و به آنها فروخته شود.
وی معتقد است، تنها از محل فروش سوغاتی به حجاج خارجی، عربستان میتواند سالانه بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون ریال سعودی درآمد کسب کند.
با وجود چنین درآمد هنگفتی که هرساله به جیب رژیم آلسعود میرود، اما آنها کمترین خدمات را از لحاظ کیفی به زائران خانه خدا ارائه میدهند و در بسیاری موارد برای حفظ امنیت و بهداشت حجاج، هیچ چارهاندیشی صورت نمیگیرد.
درصورتیکه اگر بسترهای لازم برای تامین این سوغاتیها در کشور فراهم شود، میتوان هرساله نزدیک به هزارو٨٠٠ نفر از افراد جویای کار را شاغل کرد.
پایان خبر- س ر