وبگاه شبکه «تی آر تی» ترکیه شب گذشته با انتشار آمار اینفوگرافیکی از انتخاب تنگه هرمز به عنوان پر ترددترین گذرگاه نفتی در سال ۲۰۱۶ خبر داد. به نقل از آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تنگه هرمز ششمین سالی است که به صورت متوالی، رتبه نخست گذرگاه نفتی را به خود اختصاص داده است. براساس […]
وبگاه شبکه «تی آر تی» ترکیه شب گذشته با انتشار آمار اینفوگرافیکی از انتخاب تنگه هرمز به عنوان پر ترددترین گذرگاه نفتی در سال ۲۰۱۶ خبر داد.
به نقل از آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تنگه هرمز ششمین سالی است که به صورت متوالی، رتبه نخست گذرگاه نفتی را به خود اختصاص داده است.
براساس این سازمان آمریکایی، روزانه ۱۸ میلیون و ۵۰۰ میلیون بشکه از طریق تنگه هرمز به بازارهای جهانی انتقال یافته است.
حدود ۸۰ درصد از نفت عربستان، کویت، امارات متحده عربی و عراق از طریق این شاهراه جهانی به بازارهای آسیایی انتقال یافته است.
پس از تنگه هرمز، تنگه «مالاکا» در نزدیکی مالزی با روزانه انتقال ۱۶ میلیون بشکه، دومین آبراه جهان است که برای انتقال نفت مورد استفاده قرار گرفت.
گذرگاه سوئز با میانگین ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه روزانه و تنگه باب المندب با میانگین روزانه ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در رده های سوم و چهار مهم ترین گذرگاه های انتقال نفت در سال ۲۰۱۶ لقب گرفتند.
تنگه هرمز، گذرگاه استراتژیک جهانی است که قدرتهای بزرگ اقتصادی از جمله اروپا ، آمریکا، ژاپن و چین از این تنگه ارتزاق می کنند.
تنگهٔ هرمز آبراهی است بین استان هرمزگان ایران و استان مسندم عمان که دریای عمان را به خلیج فارس میپیوندد. این گذرگاه یکی از راهبردیترین مسیرهای بینالمللی کشتیرانی در جهان به شمار میآید.
پایان خبر- س ر