مجری طرح رصد خانه ملی ایران با توجه به آغاز طرح رصدخانه ملی در چند سال اخیر اعلام کرد: بهره برداری از شاهراه ارتباط علمی کشور در خوزه نجوم و کیهان شناسی تا سال ۱۴۰۰ انجام می گیرد. دکتر حبیب خسروشاهی در خصوص آخرین وضعیت رصدخانه ملی اظهار داشت: ایجاد زیرساختهای رصد خانه در منطقه […]
مجری طرح رصد خانه ملی ایران با توجه به آغاز طرح رصدخانه ملی در چند سال اخیر اعلام کرد: بهره برداری از شاهراه ارتباط علمی کشور در خوزه نجوم و کیهان شناسی تا سال ۱۴۰۰ انجام می گیرد.
دکتر حبیب خسروشاهی در خصوص آخرین وضعیت رصدخانه ملی اظهار داشت: ایجاد زیرساختهای رصد خانه در منطقه محل احداث رصدخانه فراهم شده و تمام اقدامات عمرانی آن تا سال ۹۷ به پایان خواهد رسید.
وی با بیان اینکه نتیجه داوری طراحی بخش های مختلف تلسکوپ رصد خانه تا دوماه آینده مشخص می شود، گفت: در این صورت اگر نیاز به اصلاحاتی باشد، آن را اعمال می کنیم و بلافاصله ساخت بخش های مختلف تلسکوپ آغاز خواهد شد. همچنین ساخت تلسکوپ بعد از دریافت نظر داوران ان شا الله از نیمه دوم امسال آغاز می شود.
خسروشاهی با بیان اینکه مجموعه رصد خانه شامل بخش ثابت محفظه تلسکوپ، گنبد چرخان، ساختمان خدمات، سامانه لایه نشانی، محوطه سازی و… می شود، عنوان کرد: قرارداد احداث ایستگاه قله و محوطه سازی امسال منعقد شده و همچنین قرارداد با پیمانکار ساخت گنبد و محفظه امسال منعقد می شود. به طور کلی می توان گفت که طراحی و ساخت محفظه از امسال به طور کامل آغاز می شود و انتظار داریم تا دوسال آینده محفظه بالای قله آماده باشد.
خسروشاهی با بیان اینکه تا پایان امسال تمام قرارداد های ساخت را با صنایع داخلی منعقد می کنیم، خاطر نشان کرد: بنا داریم از سال آینده شروع به خرید تجهیزات کنیم. با این تفاسیر اگر برنامه ها به این صورت پیش رود تا دو الی ۳ سال آینده مراحل ساخت و اجرای تلسکوپ و محفظه به اتمام رسیده و آماده نصب و راه اندازی خواهند بود. انتظار می رود تا سال ۱۴۰۰ مراحل ساخت و راه اندازی رصدخانه به پایان رسیده و آماده بهره برداری کامل باشد.
وی با بیان اینکه این طرح جز طرح های اولویت دار شورای عالی عتف وزارت است،خاطر نشان کرد: اگر بودجه پیش بینی شده در جدول ۱۴ به طرح رصدخانه ملی ایران اختصاص پیدا می کرد این طرح سریعاً به اتمام می رسید. با توجه به اینکه این طرح پیشرفت ۳۰ درصدی داشته است انتظار می رود دولت و مجلس به این موضوع توجه کند.
وی با تاکید بر آنکه نباید طرح رصد خانه ملی ایران روی زمین بماند، خاطر نشان کرد: این طرح کلان به ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۳۰ میلیارد آن صرف شده و برای بقیه بودجه نیازمند تامین اعتبار هستیم.
رصدخانهٔ ملی ایران که هم اکنون در دست طراحی و احداث است، در سه بخش شامل ایستگاه یک، دو و سه، واقع در قُله گرکش در حوالی شهر قمصر کاشان واقع است.
با اجرای این طرح، ایران جزء معدود کشورهایی است که فناوری ساخت تلسکوپ و تجهیزات رصدی حرفه ای پژوهشی را در اختیار می گیرد.
پایان خبر- س ر