و به نقل از گزارش ایسنا، علی ربیعی در مراسم اختتامیه هفدهمین مسابقات ملی مهارت اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه مصوبه کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی را داشتیم که اجرای آن را در سال ۱۳۹۶ در دستور کار داریم و پیشبینی کردهایم که ۲۰۰ هزار شغل از این طریق ایجاد شود. وی افزود: بخشی از حقوق […]
و به نقل از گزارش ایسنا، علی ربیعی در مراسم اختتامیه هفدهمین مسابقات ملی مهارت اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه مصوبه کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی را داشتیم که اجرای آن را در سال ۱۳۹۶ در دستور کار داریم و پیشبینی کردهایم که ۲۰۰ هزار شغل از این طریق ایجاد شود.
وی افزود: بخشی از حقوق و دستمزد فارغالتحصیلانی که از طریق این طرح جذب بازار کار شوند را دولت و بخشی دیگر را کارفرمایان میپردازند.
ربیعی از ارائه آموزشهای مهارتی سیار در روستاها طی سال ۱۳۹۵ خبر داد و گفت: متولی ارائهی این آموزشها سازمان آموزش فنی و حرفهای است و تاکنون ۲۰۰هزار آموزش مهارتی عملیاتی شده و امیدواریم به تعهد ۲۵۰ هزار نفر آموزش تا پایان سال دست پیدا کنیم.
وی دستور کار جلسه آینده شورای عالی اشتغال را اشتغال در صنایعدستی و روستایی عنوان کرد و گفت: در راستای طرح اشتغال فراگیری جلسه قبل به موضوع آی تی پرداختیم و کارآموزی در محیط واقعی کار را به تصویب رساندیم و درصددیم تا رابطه بین مهارتآموز و مربی را از طریق سازمان فنی و حرفهای تعریف کنیم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در عین حال با ابراز خرسندی از راهیابی نرمافزارها و گیم های ایرانی به بازارهای اروپایی افزود: با افتخار باید بگویم که امروز تولیدات نرمافزاری بچههای ایرانی و گیمهای فرزندان ما از بازارهای هند گذشته و به بازارهای اروپایی راه یافته است که نشانگر توانمندی ایرانی در این عرصه است.
ربیعی در ادامه از نشان مهارت آموزی الکترونیک رونمایی کرد و گفت: مدالآوری امسال بچهها از جهت افتخار ایرانی برای ما بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای پیشرفته پیشنیاز برنامههای توسعه خود را بر فنی و حرفهای استوار کردهاند و با اینکه در چند سال گذشته تلاش زیادی صورت گرفته که جایگاه مهارتآموزی را در برنامهها، سیاستها و سیاستگذاریها افزایش دهیم ولی هنوز مسیر طولانی در پیش داریم و به جایگاه مناسبی از نقش آموزشهای مهارتی در رشد و توسعه کشور نرسیدیم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، تصریح کرد: در بند یک سیاستهای کلی اشتغال تقویت و ترویج فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و استفاده از تولید ملی قید شده ولی تاکید شده با بهرهگیری از نظام آموزش عالی کشور باشد در حالی که آموزش رسمی افراد را با مهارت نمیکند.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال باید سالی هشت درصد رشد اقتصادی داشته باشیم، افزود: اگر ظرف پنج یا ۱۰ سال آینده نتوانیم فاصله خود را کم کنیم به سختی میتوانیم بین رشد و اشتغال تعادل برقرار کنیم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر هر واحد رشد به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد به نحوی که در بخش نفت با ۱۲ هزار میلیارد تومان یک شغل ایجاد میشود در حالی که چنین پول سنگینی را نمیتوانیم از منابع بانکی تامین کنیم و با محدودیت مالی مواجه هستیم.
به گفته وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید به سمت جذب سرمایههای خارجی برویم و سرمایههای خرد ایرانی را به عرصههای کار و تولید بکشانیم و منابع بانکی را به بخشهایی وارد کنیم که توسعه و اشتغال را همزمان با هم پیش ببرند.
ربیعی با بیان این که بهرهوری با نیروی کار ماهر حاصل میشود، گفت: یکی از بخشهایی که امیدواریم و میخواهیم از طریق آن به رشد و توسعه برسیم بهرهوری است و باید حداقل ۲۰ درصد به آن سهم بدهیم.
وی اظهار کرد: بخشی از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز ما را بهرهوری تامین میکند و معتقدیم به وسیله آن و بدون تزریق پول میتوانیم این کار را به ثمر برسانیم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در عین حال به ارتباط بین شغل و مدرک تحصیلی اشاره کرد و گفت: در برخی استانها رابطه معناداری بین خروجیهای تحصیلی با شغل وجود ندارد و شاید این نسبت به ۲۰ درصد برسد در حالی که بین مهارت و کسب شغل رابطه بالای معناداری به دست آمده است که نشان میدهد مهارت راه ورود به بازار کار را هموار میکند.
ربیعی ادامه داد: سال گذشته ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کردیم و در این فرآیند سه عامل به کمک آمد اول افزایش نقش زنان، دوم جهتگیری اشتغال از صنعت به خدمات مولد و سوم جذب افرادی که تا حدودی مهارت لازم را داشتند.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای امروز ما گسترش فرهنگ کار و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای است، متذکر شد: اگر میخواهیم کشورمان توسعه جهشی داشته باشد باید از مسیر فنی و حرفهای بگذریم و الزامات ساختاری و حقوقی را برای بردن مهارت به بطن جامعه دنبال کنیم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در پایان گفت: امروز هر ایرانی برای بقاء خود مهارتآموزی کند. ما نیاز به نوآوری و خلاقیت و خلق ایده در حین کار داریم در غیر این صورت فرهنگ کار شکل نمیگیرد.