حوزه زیست فناوری یکی از حوزه هایی در جهان است که اگر به آن توجه شود می تواند نقش خوبی در اقتصاد کشورها داشته باشد. در حال حاضر این حوزه با اشتغالزایی ۲۲ میلیونی در جهان به پایین آمدن نرخ بیکاری کمک گرده است هر چند پیشرفت برای این حوزه همچنان ادامه دارد. ارتباط مستقیم […]
حوزه زیست فناوری یکی از حوزه هایی در جهان است که اگر به آن توجه شود می تواند نقش خوبی در اقتصاد کشورها داشته باشد. در حال حاضر این حوزه با اشتغالزایی ۲۲ میلیونی در جهان به پایین آمدن نرخ بیکاری کمک گرده است هر چند پیشرفت برای این حوزه همچنان ادامه دارد.
ارتباط مستقیم حوزه زیست فناوری و اشتغال جوانان سبب شده تا به تازگی در کشور فعالیت های اقتصادی خوبی در زمینه زیست فناوری صورت گرفته است و بسیاری از جوانان صاحب ایده و نخبگان دانشگاهی در این حوزه مشغول به کار و تحقیق هستند.
شرکت های دانش بنیان در دنیا سالانه از فروش محصولا ت خود در این زمینه بیش از دو تریون دلار درآمدزایی دارند و این موضوع نشان دهنده اهمیت بالای این حوزه و بازار هدف داخلی و بین المللی است.
حوزه زیست فناوری علاوه بر ایجاد اشتغال برای جوانان سبب محافظت از محیط زیست کشور می شود و گردش مالی خوبی را به همراه دارد به طوری که مقوله زیست فناوری در دنیا می تواند مشکلات منابع طبیعی را بر طرف کند.
حوزه زیست فناوری در شاخه های مختلف آن در حدود ۲۲ میلیون شغل ایجاد کرده است که این تعداد در اتحادیه اروپا به میزان ۹ درصد است.
زیست فناوری از جمله واژههای پر سر و صدای سالهای اخیر است که باعث شده محققان در این حوزه تمرکز زیادی داشته باشند زیرا علاوه بر اشتغال زایی می تواند سرنوشت کشور را تغییر دهد و جایگاه آن را به نقطه مطلوبی برساند.
زیست فناوری در ایران بعد از انقلاب و خصوصا در ۱۵ سال اخیر در تجاری سازی محصولات موقعیت های خوبی در سطح منطقه و بین المللی ایجاد کرده است. در حالیکه محققان خارجی، خیلی زودتر تحقیقات خود را شروع کردند. اما با وجود اینکه تحقیقات در حوزه زیست فناوری بعد از انقلاب نمایان شد ولی پیشرفت های خوبی در راستای تولید محصول و صادرات آنها در چندین حوزه از جمله داورها پدیدار شده است.
در حال حاضر تعداد ۱۴۶ قلم از داروهای زیست فناوری در بازار جهانی تولید شده اند که از این تعداد، ۲۰ دارو در انحصار بازار ایران است که ۴ دارو منوکلونال آنتی بادی و ۱۶ دارو نوترکیب هستند.
پایان خبر- س ر