دوشنبه, ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-16
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 3593 |
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۹:۴۴ | ارسال توسط :
111 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

تولید نفت خام ایران از دسامبر ۲۰۱۵ تا نوامبر سال جاری میلادی به ۶۸/ ۳ هزار بشکه در روز رسید در حالی‌که تا پیش از آن و در دوران تحریم، کمتر از ۲ میلیون بشکه در روز بود. بر اساس آمار منتشر شده از سوی مجله میس (Mees) صنعت نفت ایران در پی رشد تولیدی […]

تولید نفت خام ایران از دسامبر ۲۰۱۵ تا نوامبر سال جاری میلادی به ۶۸/ ۳ هزار بشکه در روز رسید در حالی‌که تا پیش از آن و در دوران تحریم، کمتر از ۲ میلیون بشکه در روز بود. بر اساس آمار منتشر شده از سوی مجله میس (Mees) صنعت نفت ایران در پی رشد تولیدی که داشته است،‌ با رشد دو برابری صادرات نفت خام و میعانات گازی همراه بوده است به‌طوری که صادرات این دو محصول از ابتدای سال ۲۰۱۶ تا ماه نوامبر از حدود یک میلیون بشکه به چیزی حدود ۵/ ۲ میلیون بشکه در روز رسیده است. بر اساس اطلاعات این مجله، میزان صادرات نفت‌خام و میعانات گازی ایران بعد از افزایش مشتری‌های اروپایی در دوران اجرای برجام، در ماه ژانویه بیشتر نیز خواهد شد. در پی اجرایی شدن توافق هسته‌ای، ۷ کشور اروپایی نسبت به واردات نفت خام از ایران اقدام کردند.

به این ترتیب بعد از فاز نخست رونق صنعت نفت ایران که با لغو تحریم‌ها رقم خورد، پیش‌بینی می‌شود ادامه رونق نفت ایران در سال جدید میلادی با ورود سرمایه‌گذاران خارجی و ایجاد ظرفیت‌های جدید برای تولید نفت خام رقم بخورد. هرچند در این میان تهدیدهایی مانند نحوه سیاست‌گذاری رئیس‌جمهوری جدید آمریکا در مقابل ایران مطرح می‌شود اما از سویی تمایل کشورهای اروپایی برای داشتن مراودات و مشارکت‌های مالی با ایران، این تهدید را تضعیف می‌کند.

به این ترتیب صف طولانی شرکت‌های خارجی برای ورود به ایران که روز گذشته معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت نیز به آن اشاره کرد،‌ می‌تواند تاکیدی بر خوش‌بینی بر چشم‌انداز سال آینده صنعت نفت ایران و تداوم رونق در آن باشد.

صنعت نفت ایران در دوران اجرای برجام در حالی شرایط بهتری را تجربه می‌کند که از سویی تغییراتی که در قراردادهای نفتی موسوم به بیع متقابل ایجاد شده است، چشم‌انداز ادامه رونق نفت ایران در سال جدید میلادی روشن‌تر می‌کند. این تغییرات که قراردادهای بیع متقابل را برای ورود سرمایه‌گذاران جذاب‌تر کرده است، از سوی کارشناسان نقطه عطفی برای افزایش تولید در آینده و بازگشت ایران به بازار جهانی نفت به شمار می‌رود. بعد از تصویب کلیات قراردادهای جدید نفتی در هیات دولت، شرکت ملی نفت ایران با چند شرکت خارجی تفاهم‌نامه‌های اولیه امضا کرده و به دنبال برگزاری مناقصه برای واگذاری برخی میادین نفتی و گازی (از جمله میادین نفتی غرب کارون و فاز ۱۱ پارس جنوبی) تا پایان ماه مارس سال ۲۰۱۷ است.

پایان خبر – ف م

منبع خبر ( ) است و فرصت پرس در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 3593 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09800000000  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه فرصت پرس مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط فرصت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید